3 начина да промените мнението на колегите си


3 начина да промените мнението на колегите си
Снимка: iStock/Guliver

Вие ли сте човекът в офиса, от който всеки очаква да направи кафе за всички, да изслуша проблемите на другите, да бъде отзивчив? Или пък сте онзи, до който всички се допитват като има проблем, но пък никой не го кани на обяд или на питие след работа?

Има основателна причина, поради която хората на работното място ви виждат в определена светлина. И това няма нищо общо с длъжностната ви характеристика или позицията, която заемате. Напротив, цялата рамка, в която сте поставени, се "кове" от няколко неща – първото впечатление, първата информация, която хората научават за вас и обичайните дейности, които извършвате най-често.

Те стават вашият подпис в офисa, вашата запазена марка. Защо ли? Всички те включват едно важно нещо – възприятието на хората за света. За да спестим усилия и време, нашият ум несъзнателно организира информация в мисловни карти, подобни на малки кутийки с информация. След това им "лепи етикет" спрямо нашите собствени впечатления и възприятия.

Ето няколко начина как можете да промените начина, по който хората ви виждат по време на работа.

1. Бъдете честни за това кой сте

Не се правете на нещо, което не сте, защото искате да бъдете приети в дадена общност. И не се съгласявайте с погрешните схващания на хората. Ако не сте съгласни с нечие мнение – кажете го. Само това е начинът хората да не ви "рамкират" грешно.

2. Направете нещо неочаквано

Действайки в противоречие със създаденото за вас всеобщо впечатление, можете драстично да промените начина, по който тези хора ще ви виждат в бъдеще. Най-малкото ще объркате сериозно мисловната карта в ума им и вече ще има едно наум за вас.

3. Поставете се в нова роля и излезте от зоната на комфорт

Можете да промените нагласите, като се включите в проекти, които биха показали непознати страни от характера ви и разширяват сферата ви на влияние. Ако винаги се съгласявате с околните, за да не създавате конфликти, оглавете даден проект, кампания или нещо подобно, влизайки в ролята на лидер за малко.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама