Очаквай това, когато работиш за българска фирма


Очаквай това, когато работиш за българска фирма
Снимка: iStock/Guliver

Имаме някакъв опит в работенето тук там. Някои са били фрийлансъри, други работили за различни компании – немски, френски, американски, а трети в български такива. Сондирахме мнения и събрахме почти всички в 1 статия. Виж какво можеш да очакваш при работа с български работодател:

Начинът на обличане

Това е тема необятна, търпяща развитие и почти неподлежаща на коментар в статия. Едни слагат риза, други са като излезли от бар или отиващи към такъв. Има и група хора, които искат да им е удобно и ходят по пантофи (визираме комютърджиите в офиса).

Начин на комуникация

Първо нивото е средно или под средното. "Митко каза да направиш това, за да разбере какъв е проблемът, че да каже на шефа и да му даде ок за плана". Кой?! А Митко дори не го познаваме…

Клюките

Това Viber, товa Facebook, това личен мейл..., бледнеят пред качеството и бързината на разпространяването на Нейно Величество Клюката. Има си начини, къде къде по ефективни, като например – шушукане, сочене, хихикане, пренасяне на листчета, обръщане на глава към човека, за когото се говори. Всеки дилър би завидял на тая схема.

ДОЧЕТЕТЕ ЦЯЛАТА СТАТИЯ ТУК!

Автор: Злати Стоянова

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама