Започвате нова работа? Направете това


Започвате нова работа? Направете това
Снимка: iStock/Guliver

Започването на нова работа е като преместването в нов град - едновременно плашещо и вълнуващо. За да си помогнете сами и да намалите първоначалния стрес, е добре да направите няколко лесни неща в дните преди да влезете в офиса, пише Business Insider.

1. Проучете индустрията

Ако оставате в същата сфера като преди, този етап ще бъде кратък. Ако ли не, уверете се, че знаете с какво се захващате.

2. Проучете новата си компания

Може би има определени правила за поведение или някаква по-специфична офисна култура. Опитайте се да получите информация за тях предварително.

3. Купете си нови дрехи, съобразени с работното място

Някъде предпочитат костюмите, другаде са по-небрежни, но едно е сигурно - хубавите дрехи ще помогнат да оставите добро първо впечатление сред колегите.

4. Дайте си малко време за почивка

Препоръчително е да не започвате веднага нова работа, след като сте напуснали старата, а да имате няколко дни за релакс и осмисляне на промяната.

5. Отхвърлете лични и домакински задачи

Имате неща за вършене, които все отлагате - сега е моментът за тях. По-добре ги направете, защото в близко бъдеще ще ви се наложи да обърнете повече внимание на новата работа и няма да имате време за тях.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама
Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама