Направи това, ако шефът не те подкрепя


Направи това, ако шефът не те подкрепя
Снимка: iStock/Guliver

Да имаш некомпетентен или заядлив началник може да създаде изключително неприятна атмосфера в офиса, но още по-лошо е да имаш шеф, който не подкрепя по никакъв начин професионалното ти развитие. Понякога е трудно да разпознаеш този тип ръководител, защото той/тя едва ли ще ти каже в лицето, че не те смята за достатъчно подготвен/а. Вместо това ще те игнорира, ще дава важните и интересни проекти винаги на друг, няма да те кани на срещи, на които се обсъждат ключови въпроси и няма да обръща внимание на идеите и мнението ти.

Как да постъпиш в такава ситуация? От Forbes дават няколко съвета.

1. Опитай се да прецениш работата си обективно

Има ли неща, с които не се справяш, които трябва да подобриш? Има ли конкретна, реална причина шефът да се държи така с теб? Ако отговорът е "не", значи проблемът е в него/нея.

2. Старай се да вършиш задълженията си максимално добре

Превърни се в незаменимия служител, който винаги е готов да поеме ново предизвикателство. Пробвай нови методи и тактики. И то не само за да спечелиш уважението на шефа - по този начин ще си изградиш репутация, която ще играе в твоя полза в бъдеще.

3. Намери си други съюзници

Не се фокусирай изцяло върху началника си. Общувай по-активно с колегите или с други ръководители, изграждай връзки с хората, чиито глас се чува най-много във важните моменти.

4. Помисли за промяна на работното място

Ако си опитал/а всичко, но шефът продължава да не те подкрепя по никакъв начин, е време да се замислиш за напускане. В тази среда няма да се развиеш и усъвършенстваш като професионалист. Не си губи времето, а потърси нови хоризонти.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама