Тези 7 знака издават, че не организирате времето си правилно


Тези 7 знака издават, че не организирате времето си правилно
Снимка: iStock/Guliver

Само защото всеки ваш миг е запълнен с някаква дейност, не означава, че управлявате времето си правилно. Значи, че просто сте много заети. В резултат на което вероятно се чувствате стресирани и претоварени.

Организацията на времето може да повлияе на всеки аспект от живота ви, пише Inc.com. Затова е важно да разгледате тези седем признака, че все още не се справяте достатъчно добре с нея.

1. Често закъснявате за срещи и с крайните срокове.

Закъсненията правят много лошо впечатление, затова трябва да направите всичко по силите си да се преборите с тях. Излизайте по-рано и си оставяйте поне 10 минути "буфер".

2. Не поставяте себе си на първо място.

Вечно се съобразявате с графиците на другите и се стараете да е удобно за тях. Така сте принудени да тичате нагоре-надолу, за да удовлетворите нуждите на всички, освен вашите. Вместо това трябва да поставяте своите най-важни задачи на първо място.

3. Не си извеждате лични приоритети.

Хубаво е да си правите списъци, в които подреждате задачите по важност. Иначе ще се загубите в морето от ангажименти и накрая ще ви се струва, че сте отделили много време, а не сте свършили почти нищо.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама