6 съвета как да се харесате на колегите си


6 съвета как да се харесате на колегите си
Снимка: iStock/Guliver

Не е задължително да сте близки приятели с всички в офиса, но е полезно - за самите вас и за цялостната атмосфера - да имате добри отношения. Работите с тези хора ежедневно, налага ви се да си помагате, зависите от тях и те от вас. Ако ви харесват, това ще улесни значително служебния ви живот.

От Money.com представят няколко начина, подкрепени от научни изследвания, чрез които можете да спечелите симпатиите на колегите си.

1. Бъдете открити

Споделяйте лична информация за себе си. Учени са установили, че хората, които го правят привличат по-голямо доверие от по-затворените личности. Разбира се, не говорим за твърде интимни неща, а по-скоро за интереси, хобита, пътувания и т.н.

2. Научете се да слушате

Не е важно само да прокарате своите идеи и виждания, а и да обръщате внимание на останалите, да показвате, че мнението им ви интересува. 

3. Поставяйте се на мястото на другите

Това не е никак лесно особено ако човекът е съвсем различен от вас. Но така ще успеете да го разберете по-добре и да прецените какво трябва да е собственото ви държание, за да го спечелите на своя страна.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама