Хората, които работят до 17 часа, са по-щастливи

  • Хората, които работят до 17 часа, са по-щастливи
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 10.02.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Според проучвания, проведени още по време на Втората световна война, няма абсолютно никакви ползи от работата в извънработно време. Дори напротив, това носи вреди не само на задълженията, които имате, но и на социалния, и на емоционалния ви живот. Може да не вярвате, но хората, които си тръгват от работа навреме, са по-здрави и щастливи.

И тъй като ние определено предпочитаме качеството пред количеството, особено що се отнася до работното време, ето няколко доказани причини защо си струва да си тръгвате от офиса в 17 часа.

1. Продължителната работа не е продуктивна

Проучванията показват, че след определен момент каквато и работа да вършите в офиса, резултатът ще е един и същ. Тоест, всеки допълнителен час в офиса е много по-малко продуктивен от предишния. Ето защо много компании са започнали да измерват производителността по резултати, а не по часове.

2. По-здрави сте

Допълнителното работно време води до повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, умора и като цяло по-нисък имунитет. Проучване, проведено на 3 континента, е установило, че хората, които работят над 55 часа седмично, имат 33% по-висок риск от инсулт, в сравнение с хората, които работят под 40 часа седмично.

3. Концентрацията ви е по-добра

Ако свикнете с идеята, че трябва да приключите с всичките си задачи до 17:00 часа, ще разберете, че всъщност няма толкова много време и това е чудесно! Без излишни разсейвания, дълги паузи за кафе или случайни разговори с колеги.

4. Защитавате собствените си граници

Поставянето на граници и уведомяването на вашите колеги, че напускате офиса в 17:00 часа, създава подходяща атмосфера в офиса. Често хората не си тръгват навреме, само защото не искат да са „черните овце“ и да изглеждат сякаш се скатават. Важно е да разберете къде свършва работата и започва вашият собствен живот.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.