Как да оставите чудесно първо впечатление

  • Как да оставите чудесно първо впечатление
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 04.05.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Първото впечатление, което правите, е изключително важно не само за професионалния ви живот, а и за личния. То се оформя буквално за секунди и на подсъзнателно ниво зависи от неща, които може би ви се струват незначителни, но всъщност изобщо не са такива. От Entrepreneur дават няколко съвета какво да направите, за да създадете трайно добро впечатление за себе си.

Ръкостискане. Стиснете ръката на човека отсреща достатъчно здраво, за да проличи увереността ви, но не толкова здраво, че да го заболи. Дланта ви не трябва да е влажна. Ако например сте на парти и държите изпотена чаша, обвийте я със салфетки, за да не се намокри и кожата ви.

Поза. Начинът, по който стоите, трябва да излъчва, че вие сте роден победител. Трябва да сте изправени, с леко вдигната брадичка, ръцете ви не са плътно прилепени към тялото, а на малко разстояние, и да не са пъхнати в джобовете.

Движения. Имате навик да барабаните с пръсти, да си играете с косата си, да клатите краката си, когато сте седнали? Спрете незабавно. Това са сигнали, че се чувствате несигурен. Когато разговаряте с някого пък, се наведете съвсем леко към него. Така индикирате, че наистина се интересувате от това, което ви се казва.

Зрителен контакт. Важно е да гледате човека в очите, за да покажете, че сте открити. Психолози обаче съветват на всеки няколко секунди да отмествате за кратко поглед, тъй като втренчването може да бъде интерпретирано като агресивност.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.