Малиново-ментов чийзкейк

  • Малиново-ментов чийзкейк
    Дата:
Дата: 18.07.2016
Iwoman.bg

Представете си вълшебната комбинация от хрупкав, шоколадово-бисквитен блат, нежен ментов, чийз крем и малиново желе.

Необходими продукти:

1 и 1/2 пакета бисквити 

1 с.л. натурално какао

120 г стопено масло

продукти за крема:

200 г крема сирене

3 с.л. пудра захар

200 мл. заквасена сметана

100 мл. бита сладкарска сметана

5 капки ментова есенция

продукти за малиновото желе:

250 г пресни малини

2 с.л. конфитюр от малини

100 мл. топла вода

1 желатин

150 г пресни малини

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Смелете в блендер бисквитите. Добавете какаото и стопеното масло и пасирайте до маслени трохи.

Покрийте тава с хартия за печене. Поставете ринг за торта и изсипете трохите. Заравнете добре с лъжица и печете 10 минути. След като се охлади внимателно го прехвърлете, заедно с хартията и ринга в поднос.

През това време пригответе крема.

Разбийте с миксер студената сладкарска сметана на сняг. Оставете я настрана. В купа разбийте крема сиренето, заедно с пудрата захар. Добавете заквасената сметана и накрая битата сладкарска сметана. Завършете с 5 капки ментова есенция и разбийте с миксер крема.

Извадете блата от фурната и го охладете напълно. Излейте крема върху него и заравнете. Охладете за 1-2 часа. Подредете пресни малини по повърхността. Внимателно изтеглете хартията под ринга.

Пригответе желатина. Изсипете го в огнеопорна стъклена купичка, налейте 4 с.л. студена вода и го стопете на водна баня на котлона. Охладете леко.

В блендер пасирайте 250 г пресни малини с 2 с.л. конфитюр от малини и 100 мл. топла вода. След като пасирате, излейте и стопения желатин в сместа, след което я излейте върху чийзкейка, така че да покрие малините и цялата повърхност на десерта.

Охладете за няколко часа в хладилник и внимателно прекарайте нож по ръба на десерта, за да отстраните ринга.

Източник: vkusnoteka.bg

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.