Живей за удовлетворение, а не за одобрение

  • Живей за удовлетворение, а не за одобрение
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 13.02.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Цял живот чуваме неща като „Учи здраво, за да влезеш в университет“, „Намери си добре платена работа“, „Потърси си добър мъж и създай семейство“ и още стотици изтъркани фрази. Чуваме ги от родители, роднини и приятели. Това в известен смисъл са основните етапи, по които се съди дали един човек е успешен в наши дни.

Но знаете ли какво? Животът е труден. Животът е скъп. Сложен е. Какво се случва, когато не постигнем тези основни етапи? Ами, нищо не се случва. Искате ли да знаете защо нищо не се случва? Защото всеки човек се развива със собствено темпо. Всеки от нас е различен. Всички имаме собствени пътища в живота и нито един от тях не прилича на другия.

Не се сравнявайте с другите. „Запушете“ си ушите за грубите коментари, когато не отговаряте на нечии очаквания. Не дължите нищо на никого.

Не живейте за одобрение, похвала или потупване по рамото от вашето семейство или приятели. Научете се да живеете свободно, за собствено удовлетворение. Ще видите, че когато стигнете до вашата крайна дестинация, никой няма да ви чака на върха. Не чакайте трофей, който никога няма да дойде. Постарайте се да сте доволни от житейския си път и сте обичали, вървейки по него.

Бъдете горди с постиженията си - малки или големи, значителни или не в очите на другите. В края на краищата единственото щастие, което има значение, е вашето.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.