5 неща, които силните жени знаят за живота


5 неща, които силните жени знаят за живота
Снимка: iStock/Guliver

Прекарваме голяма част от времето си в разговори за лошите навици, които ограбват силните жени – токсични връзки, посредствени приятелства и т.н. Но още по-важно е да се говори за основните житейски истини, в които психически силните жени вярват. Именно тези убеждения ръководят решенията им и им помагат да не загубят себе си в трудни ситуации.

1. Социалният натиск кара жените да се ангажират с нездравословни навици

Нормите за пола, културните очаквания и фините начини, по които момичетата се третират различно от момчетата, играят роля във възприятията ни за нас самите и за света. Има голям натиск върху жените да „бъдат“ еди какви си и да се „вписват” в еди какво си – идеали за красота, работна среда, семейство. Силните жени осъзнават този натиск и се опитват да се изолират от нездравословните му ефекти като социални сравнения, самообвинения и омаловажаване на успехите.

2. Никой не може да определи вашата стойност

Доста често критиката или отхвърлянето застават на пътя ни. Но не забравяйте, че други хора не биха могли да определят стойността ви, защото това е изцяло ваша задача. От вас зависи как ще се чувствате и отнасяте към себе си, какво ще правите с живота си и как ще реагирате, когато другите се опитват да ви бутнат.

СИЛНИТЕ ЖЕНИ ЧЕСТО СА САМИ

3. Не е нужно да улеснявате другите

Независимо дали сте склонни да сведете до минимум постиженията си, или се притеснявате, че амбицията ви може да заплаши други хора, не е нужно да се „свивате” в името на чуждия комфорт. Да стоите гордо зад успеха си не е същото като да сте арогантни. Силните жени се чувстват удобно в собствената си кожа и са готови да признаят упорития труд и усилия, които влагат, за да постигнат целите си.

4. Понякога силата се бърка със слабостта

Звучи иронично, но е факт. Да бъдеш уязвим, мил и да изразиш емоциите си може да е признак на сила, но много хора ги объркват за слабост. Истинските силните жени обаче не се опитват да докажат своята вътрешна сила, за да получат аплодисменти.

5. Можете да вдъхновявате, но не и да дърпате другите нагоре

Не можете да накарате никого да стане по-силен, по-самостоятелен или по-амбициозен. Но можете да вдъхновите, демонстрирайки с пример.Умствената сила има приятния „ефект на доминото”, защото когато се чувствате добре и знаете коя сте, ще бъдете в състояние да помогнете и на другите да се чувстват добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама