10 признака, че животът ви се променя към по-добро

  • 10 признака, че животът ви се променя към по-добро
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 24.01.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Най-хубавото при най-лошите неща, през които преминаваме е, че те винаги са пътища към нещо по-добро. Често, когато мислим, че животът ни е в хаос, това е защото той се пренастройва за мястото, на което искаме да бъде. Ето няколко (понякога трудни) признака, че животът ви всъщност се променя към по-добро, дори и да не се чувствате така в момента.

1. Разпознавате това, което не искате

Изведнъж ставате наясно колко не харесвате работните си навици, колко вашите "приятели" ви източват и колко малко се чувствате себе си напоследък. Може да ви се струва, че разчленявате анатомията на бедствие, но наистина ставате наясно какво не искате, за да можете да получите по-ясно това, което искате.

2. Отново се отваряте към хората

Изолацията вече не е най-привлекателният вариант. Дори и просто да мислите за факта, че трябва да отворите сърцето си повече за хората около вас, вече сте на правилния път.

7 ПРИЧИНИ ЗАЩО СЕ СТРАХУВАМЕ ОТ ЛЮБОВТА

3. Непредвидимо емоционални сте

Това е просто друг начин да кажеш, че вече не потискаш всичко. Започвате да чувствате отново, което ви доближава една крачка до това да можете да се справите с тези чувства по реален начин.

4. Много досадни клишета започват да имат смисъл

Започвате да виждате колко е важно да работите за мечтите си, да сте упорити и да гледате от позитивната страна на живота. Виждате как любовта е нещо, което откривате вътре в себе си, а не отвън и че всичко останало, което сте мислили за важно до този момент, всъщност е било там, за да ви покаже, че не е.

5. Ставате хипер самосъзнателни

Това е просто страничен ефект да станете по-осъзнати. Алтернативно, вие най-накрая достигате до здравословно равновесие да можете да разпознаете както положителните, така и отрицателните аспекти на това кой сте, без да отричате или надувате нито един, нито друг.

6. Промените, които желаете в живота си, обграждат желанието да се чувствате повече като себе си, не по-малко

В миналото може би сте мечтали за живот, в който сте били успешни или невероятно красиви или напълно обичани. Когато сте повече в центъра си, искате животът ви да отразява кои сте, а не кои искате да сте.

7. Чувствате се "изгубени"

Което е просто друг начин да кажете, че се отделяте от старите си идеи за това какъв трябва да бъде животът ви или какво трябва да има бъдещето и т.н. Да живееш в настоящето се усеща страшно много като да бъдете "изгубени", преди да свикнете с него.

8. Вие виждате своите трудности като портали за по-добро разбиране на себе си

Вместо да се биете с емоционалната си травма или ниската си самооценка - или по-лошото, опитайте се да контролирате нещо друго на нейно място. Започвате да осъзнавате, че тези неща ви помагат да разбирате и приемате себе си по-лесно.

9. Осъзнавате, че ако имате проблем в живота си, проблемът сте вие

Освен факта, че хората обичат да проектират проблемите си върху други хора и да се отклоняват от собствените си грешки, независимо дали ситуацията е била ваша грешка или не, ако ви засяга, вашата отговорност е да промените. Играта на вината е без значение. Толкова е просто.

10. Знаете, че не получавате достатъчно от живота, но сега осъзнавате, че може би и не давате достатъчно

Оплаквате се, че нямате любов, но всъщност не излизате по срещи. Мразите работата си, но не търсите нова. Винаги сте стресирани, но не работите върху това да регулирате емоциите си или да можете да се съсредоточите по-силно и да работите по-ефективно.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.