И без марина месото ще се топи в устата, ако го поръсите с това

На всяка домакиня е известно, че ако иска да приготви крехко и сочно месо, трябва предварително да го маринова. За целта то трябва да престои поне няколко часа в кисел разтвор.

Но този резултат може да се постигне и без мариноване на месото.

Приготвяне на крехко и сочно месо без мариноване

За целта месото трябва да се нареже на парчета, които са с еднакъв размер, след което да се поръси с няколко супени лъжици сода.

Най-добре е да го оставите в хладилника за около 40 минути.

Бабина пилешка супа: Оригинална рецепта 

Следва изплакване на месото с цел премахване на содата и подсушаването му с хартиена кърпа. След това по желание месото може да се маринова за около час.

Но в случая мариноването не е задължително. Поръсването на месото със сода гарантира, че то ще стане крехко и сочно без марина.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти