Тази шоколадова торта без печене е кремообразна и богата. Не съдържа брашно, яйца, масло или олио. Може да се направи предварително и се съхранява лесно.
Необходими продукти:
1 1/2 чаши (350 г) 4% котидж сирене, на стайна температура
2 1/4 чаши (370 г) парченца тъмен шоколад, 60% какао
Още: Вкусотия: Желирана торта с ягоди
Начин на приготвяне:
Сложете хартия за печене във форма за торта с падащо дъно. Постелете и страните с дълги ивици нарязана хартия.
Изсипете котидж сиренето в блендер и разбийте до гладкост. Когато сте готови, трябва да изглежда като кисело мляко. Трябва да се уверите, че е напълно гладко и не остават малки парченца.
Сложете парченцата шоколад в купа. Поставете в микровълнова на интервали от 30 секунди, като междувременно разбърквате със силиконова шпатула, докато шоколадът се разтопи напълно и стане гладък. Като алтернатива можете да направите това на водна баня.
Работейки бързо, добавете котидж сиренето към разтопения шоколад и разбъркайте до хомогенност. За разбъркване използвайте бъркалка или шпатула. Вашата смес ще бъде гъста, като консистенция на шоколадов пудинг. Трябва да работите бързо, защото шоколадът веднага ще се сгъсти, щом влезе в контакт с котидж сиренето и ще продължи да се стяга, докато шоколадът се охлажда.
Прехвърлете сместа в подготвената форма за торта и загладете горната част с шпатула. Поставете в хладилника да стегне, около 3-4 часа или цяла нощ. След като тортата е стегнала, внимателно я освободете от формата и отлепете хартията за печене. По желание можете да замразите или украсите тортата преди сервиране.
Когато режете тортата на филийки, използвайте голям остър нож и избърсвайте острието след всяко нарязване. Съхранявайте тортата в хладилник или фризер в херметически затворен контейнер.
Още: Сладко изкушение: Сочна торта с шоколад и кафе