4 груби грешки при отглеждането на хортензии


4 груби грешки при отглеждането на хортензии
Снимка: iStock/Guliver

Хортензиите са храсти, които могат да се похвалят с огромни групи от малки цветчета, цъфтящи от късна пролет до есента. освен супер красиви, те са и са невероятно лесни за отглеждане. Тяхната лекота ги прави популярен избор за всички начинаещи в градинарството. Но въпреки това, все още е възможно да се допуснат някои грешки в отглеждането на хортензии.

1. Не засаждате хортензии в добре дренирана почва

Трябва да дадете на хортензията си удобен дом, в който да се настани, или целият им живот ще премине в борба. Хортензиите предпочитат добре дренирана почва, която е богата на хранителни вещества. Можете да добавите гипс към пръстта, за да подпомогнете дренажа, и торфен мъх или пясък, за да позволите повече задържане на вода.

2. Давате на хортензиите твърде много слънце

Хортензиите обичат сутрешното слънце и следобедната сянка и колкото по-на юг отивате, от толкова повече сянка хортензиите ще имат нужда. Ако имате избор, то засадете вашите красиви храсти на място с източно изложение. В противен случай, уверете се, че хортензиите ви имат навес.

Вижте още: Ако искате да отгледате хрупкави репички, направете това

3. Подрязвате ги през есента

Хортензиите никога не трябва да се подрязват през есента. Защо? Защото те пускат цветни пъпки за следващия сезон през есента, така че ако ги отрежете, вие отрязвате всички цъфтежи.

4. Поливате ги твърде често

Хортензиите наистина харесват добре дренирана почва – нито прекалено влажна, нито прекалено суха. Докато новозасадените хортензии се нуждаят от повече вода, вече улегналите растения се нуждаят от по-малко.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама