4 интериорни грешки, които състаряват дома ви (СНИМКИ)


4 интериорни грешки, които състаряват дома ви (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Интериорният дизайн вечно се променя. Един ден белите кухни и мебелите от ратан са на мода, а на следващия прегръщаме топли тонове и плюшени, комфортни текстури. Ако не обръщате внимание на тези малки корекции, направени през годините, вашият дом може да не се развие по начина, по който искате. Ако пък е минало известно време, откакто за последно сте освежили дома си, не се безпокойте: дори най-малките детайли и промени оказват влияние. С други думи, не е нужно да се впускате в скъп и трудоемък ремонт, за да се случи това освежаване.

Вижте първия общ дом на Джей Ло и Бен Афлек (СНИМКА)

Всъщност доста по-полезно е да разберете грешките, които може да направите, за да коригирате курса си на действие. Ето защо днес ще ви представим стилистичните грешки и техники, които да избягвате на всяка цена.

1. Придържате се към една дизайнерска ера или стил

Бохо, шаби шик или артикули от средата на века сами по себе си не са лоши, но вашият дом не трябва да се чувства „еднократен“. Твърдото придържане към една уникална дизайнерска ера, движение или стил в крайна сметка може да направи дома ви да изглежда твърде тематичен и небалансиран.

Наличието на няколко парчета, които говорят за тези стилове, е страхотно, но е важно да се разклоните, за да създадете визуален интерес. Смесете някои страхотни находки от антикварни магазини или наследствени вещи, сменете възглавниците с такива с интересен принт, който има смисъл в стаята, но добавя интерес и дълбочина.

2. Слагате мебели до стени

Поставянето на мебели по стените е ход по подразбиране за мнозина, особено след като може да създаде усещане за по-голямо пространство. Въпреки това, използването на стените като опорна точка за мебели изглежда непланирано и твърде разпръснато. Издърпването на мебели в стаята позволява по-интимен и разговорен план за обзавеждане. Не се страхувайте да подредите мебелите си близо една до друга, в рамките на разумното.

3. Не разбирате максимализма

Максималистичният дизайн е в тенденция, но днешната итерация използва по-обмислен, персонализиран подход. Наличието на твърде много малки предмети на маси или рафтове може да изглежда натоварено, разсейващо и неорганизирано.

Съсредоточете се върху създаването на дом, който отразява интересите, забавленията и начина на живот на моите клиенти. Clustercore включва безпроблемно интегриране на изкуство, антики и персонализирани предмети за организиране на автентични и безпроблемни моменти в дома.

4. Пълните дома си с бързи находки

Бързите находки официално са грешка на интериорния дизайнер. Всички искаме да се чувстваме добре в домовете си и понякога купуваме мебели и аксесоари спонтанно или бързо. Прибързаните решения в крайна сметка не работят във вашето пространство или не издържат теста на времето.

С други думи, събираме куп неща, а това може да доведе до остаряло и неавтентично усещане. Изразходвайте повече енергия в търсене на предмети, които обичате. Намерете вдъхновение чрез проучване и посещение на магазини, за да видите всичко лично, ако можете. Инвестирайте в стоки за дома, нови или ретро, които харесвате толкова много, че можете да видите как живеете с тях години напред.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама