Интериорните тенденции на 2023: Clustercore (СНИМКИ)


Интериорните тенденции на 2023: Clustercore (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Социалните медии много често възприемат една тенденция в интериорния дизайн, дават ѝ търговско име и вдъхновят хората да я изпробват в собствените си домове. Точно сега „clustercore“ е изстрелян под светлината на прожекторите. Мислете за тази тенденция по следния начин: Clustercore е празник на вашите най-ценни притежания и е най-добрият стил на декориране за всички колекционери.

Какво е Clustercore?

Това е изкуството да показвате личните си колекции във внимателно проектирани композиции. В крайна сметка целта е да влеете дълбочина на характера във вашето пространство по начин, който предава кои сте вие и какво ви интересува. Например, колекция от тапи от шампанско от специални поводи, съхранявани в сребърна купа, поставена до рамкирана ръкописна бележка от мама. Може би и ваза с пера, което вашето дете е събирало по време на разходки. Елементите може да са прости, но са показани по начин, който им придава важност.

Идеята е безпроблемно да се слеят различни цветове, модели, текстури и слоеве в пространство, без то да изглежда хаотично. Тенденцията на clustercore е свързана с разказване на история, която предизвиква чувство на радост.

4 тенденции в кухнята, които никога няма да излязат от мода

Друг важен аспект на clustercore? Насърчава ви да поддържате личните си вещи подредени по начин, който да ви се струва целенасочен и хитър. Този подход тип „изложба“ всъщност придава значение на предметите, които избирате да покажете.

Как да въведете Clustercore в собствения си дом?

Красотата на тенденцията е, че тя може да се персонализира в широк диапазон от естетика. В края на краищата, важните неща за един човек са значително различни от тези на друг. Ето няколко идеи откъде да започнете:

- Разкажете история

Както споменахме, един от най-завладяващите аспекти на clustercore е, че ви вдъхновява да разкажете история с високо подбрано групиране на елементи. Преди да започнете да събирате и подреждате, помислете за историята, която искате да разкажете и оставете тя да бъде движещата сила, когато създавате вашета подредба. Това може да варира от почит към член на семейството до любимите ви хобита.

- Избягвайте дрънкулките на масовия пазар

Избягвайте артикулите за масово производство. Вместо това подгответе предмети, които притежават дълбочина и значение. Не забравяйте, че целта е да предадете кой сте и от какво се интересувате, вместо да събирате, просто за да имате неща на скрина. Лий казва, че семейни ценности, картини в рамки, лични колекции и красиви предмети, които „говорят“ с вас, са страхотен избор.

- Използвайте съдове и подноси

По същия начин, по който килимът може да „свърже стая“, подносът или чинията действат като вид лепило за вашите подбрани предмети – и събират всичко на едно място.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама