4 интериорни тенденции, които ще са актуални тази есен


4 интериорни тенденции, които ще са актуални тази есен
Снимка: iStock

В началото на 2020 година мнозина бяха принудени да преконфигурират домовете си в многофункционални пространства, които да отговорят на нуждите на работещите у дома. Новостта на „работа от вкъщи“ обаче се е изчерпала и в резултат на това тенденциите, които наблюдаваме през есента на 2021 година отразяват по-трайните промени, които сме направили в домовете си като реакция след пандемията. Централната тема? Комфорт, удобство и цвят. Ето някои от най-лесно приложимите тенденции, които дизайнерите прогнозират, че ще бъдат огромни попадения за предстоящия сезон.

6 НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА МИЕТЕ ПО-ЧЕСТО, ОТКОЛКОТО СИ МИСЛИТЕ

1. Топли и земни тонове

„Мисля, че всичко с неутрален тон е идеално, за да подготви сцената за есента“, казва дизайнерката Аманда Евънс. Още през септември миналата година прогнозите бяха, че приглушената теракота ще бъде огромен тренд тази година. Изглежда, че теракотната тенденция е прераснала в цяла есенна цветова гама, съставена от топли, земни тонове, които по същество олицетворяват образа на сгушване до огъня. „Пясъчникът е чудесен за добавяне на по-топло и уютно усещане към дома, но също така е чудесен през цялата година. Сияещите тонове като есенен портокал или амбър също създават топлина и се съчетават добре с други неутрални тонове като сиво и пясъчно.

2. Естествени тъкани и текстури

Има една тенденция, за която всеки дизайнер изглежда е съгласен - ултра меки материи и естествени текстури. „Виждам, че клиентите са привлечени повече от спокойното усещане в дома си - нещо изискано и елегантно, но все пак уютно“, казва Британи Пелц, дизайнер и основател на SENA Lifestyle Studio. „Има голям акцент върху текстурата - буклето и други космати материи носят топлина без нужда от цвят. Това прави декорирането супер просто, тъй като можете да го добавите към съществуващия декор за бърза промяна.”

3. Разделители на стаи

Не е тайна, че пандемията създаде сеизмична промяна в начина, по който гледаме на домовете си. Холовете са превърнати в домашни офиси, а кухните - в тайни скривалища за родители, които се нуждаят от „само пет минути“ спокойствие. Независимо от това, едно е сигурно: необходимостта от уединение стана първостепенна. В резултат на това наблюдаваме възраждане на модерните разделители на стаи от средата на века, които позволяват вида „практическа поверителност“, който родителите търсят.

4. Градски котидж кухни

Виждате смесица от два стила - рустик (което носи по-”селско” усещане) и котидж (което напомня на “пикник на поляната”). Кухните все още са центърът на къщата, но сега хората предприемат по-малко стерилен подход. Тъмните палитри, оцветеното дърво, камъкът на плота, са не само по-вълнуващи, но и по-издръжливи от белите модели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама