Как да направите акцентна стена тип "галерия" у дома


Как да направите акцентна стена тип "галерия" у дома
Снимка: Instagram

Акцентните стени тип „галерия” са изключително популярни в момента. По своята същност те представляват изкусно смесване на произведения с различен размер и качество. Въпросните акценти реално могат да бъдат всичко, от любими снимки в красиви рамки до картини, текстил или гоблени. Ето и как да направите такава акцентна стена.

НЕТРАДИЦИОННИ МЕТОДИ ЗА СПРАВЯНЕ С ЖЕГАТА У ДОМА

1. Последователна цветова палитра

Вероятно се чудите как всички тези уникални и различни предмети ще изглеждат на стената, без да се получава хаотичен микс на живота ви. Докато галерийната стена е изцяло свързана със себеизразяване и творчество, има едно правило, което трябва да се спазва: последователна цветова палитра. Например светлата цветова палитра би включвала елементи с мръсно бяло, маслено жълто и светли неутрални рамки, които да помогнат вашите произведения на изкуството да се слеят в стената.

2. Бъдете креативни

Дните на съвършения, подреден и стерилен декор отдавна са отминали, а персонализираните обекти със смисъл са заели това място. 2021 година е свързано с оригиналност, така че защо да не започнете с вашите произведения на изкуството и любими предмети? Резултатът е динамичен, подготвен и въздействащ и много по-интересен от едно парче скъпо изкуство, закупено в магазина! Когато става въпрос за декориране на такава стена, е от съществено значение да различавате видовете продукти, които използвате. Това помага да се запази пространството интересно и добавя характер.

3. Нетрадиционна подредба

Започнете, като поставите най-големите си рамки на първо място и подредете около тях всичко останало. Това ще бъде вашата стартова точка. Опитайте се да поставите втората си най-голяма рамка по диагонал от най-големия елемент, независимо дали е точно в съседство или от другата страна на стената. Сега просто трябва да запълните малко празно пространство между и около тях.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама
Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама