6 неща, които не бива да държите в банята


6 неща, които не бива да държите в банята
Снимка: iStock/Guliver

Всеки елемент в къщата има свое собствено място. И независимо от размера на жилището, всички ние съхраняваме доста вещи в банята, просто защото е удобно. Но малцина знаят, че това уж стандартно местоположение може да причини необратима вреда на вещите ви. Ето кои са нещата, които нямат място там.

1. Кош за пране

Кошът за пране, разположен в банята, звучи като гениална идея - хвърляте мръсните дрехи точно преди да вземете душ. Но заради повишената влажност по дрехите ви може да се появи плесен и кисела миризма. Да не говорим за размножаването на различни бактерии, които дори 40-градусовата програма не може да убие.

2. Котешка тоалетна

Всичко е свързано с пясъка, който абсорбира и влагата, и парата от въздуха и губи свойствата си. Разбира се, това значи, че бързо ще се разнесе доста неприятна миризма.

3. Кърпи и халати

В днешно време виждаме снимки на модерни бани, където сгънати кърпи са грижливо подредени на отворени рафтове и халатите висят от закачалки. Това обаче съвсем не е мъдро решение поради гореспоменатите причини с коша за пране. Колкото и да е топла и суха банята ви, кърпите винаги ще са влажни.

ПРЕДМЕТИТЕ В ДОМА ВИ, КОИТО ВИ КАРАТ ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ЗЛЕ

4. Растения

Домашните растения могат да променят интериора на всяка стая и банята не е изключение. Има обаче набор от условия, които трябва да спазвате. На първо място, необходимо е да има дневна светлина, защото фотосинтезата не е възможна без нея. На второ място, трябва да осигурите циркулация на въздуха. Вентилацията на помещението е необходима за предотвратяване на гниене и появата на гъбични заболявания.

5. Женски хигиенни артикули

Влажността е основният враг на памука, от който обикновено се правят тампоните и дамските превръзки. Този материал е силно податлив на спори на плесени и бактерии, докато топлината и влагата насърчават растежа и размножаването на микробите.

6. Противозачатъчни хапчета

Подобно на много видове лекарства, противозачатъчните хапчета не трябва да се съхраняват близо до влага или топлина. Дори да са в запечатани опаковки, те бързо се развалят, а колебанията на температурата може да промени химичния състав на продукта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама