Нетрадиционни методи за справяне с жегата у дома


Нетрадиционни методи за справяне с жегата у дома
Снимка: iStock

Горещото време може да бъде истинско предизвикателство за тези, които нямат климатик. За щастие, има и други, не особено популярни начини за справяне с жегата. Ето защо днес ще ви споделим 11 трика, които да ви помогнат да преживеете тези температури.

1. Използвайте „студени“ завеси

Важно е как възприемаме температурата. В градовете с горещ климат е по-добре да се използват светли и студени цветове, които създават илюзия за хладен въздух в едно пространство. Разбира се, не всеки е достатъчно смел да смени завесите си, когато е наистина горещо, но всъщност си заслужава.

ОТ КОИ НЕЩА У ДОМА ТРЯБВА ДА СЕ ОТЪРВЕМ СПОРЕД ФЪН ШУЙ

2. Използвайте вода, за да охладите мястото

През лятото водата е най-добрият ви приятел, не го забравяйте. За да избегнете прегряване, поставете съд с вода и лед пред вентилатор или на прозореца. Така хладната вода, която се изпарява, ще се разпространи навсякъде.

3. Изстудете възглавницата си

През лятото ни е трудно да се наспим добре. За да направите съня по-удобен, поставете калъфката си в плик и я оставете да се охлади във фризера.

4. Избягвайте физическата активност

Когато е много горещо, телата ни искат да си починат и да не правят нищо. И нормално - тялото работи много усилено през лятото. Проучванията показват, че когато е много горещо, изразходваме много енергия за охлаждане и поддържане на температурата си.

5. Не пийте газирано и не яжте сладолед

Малко хора знаят, че сладоледът не ни охлажда, а всъщност ни затопля. Охлаждащият му ефект е много кратък и се компенсира от тялото, което произвежда топлина, когато смила висококалорична храна. Същото важи и за ледените газирани напитки – те дехидратират.

6. Поставете замразена бутилка в леглото си

Може да е по-лесно да заспите, ако поставите студена бутилка вода в леглото си преди лягане.

7. Отървете се от текстила

В горещите дни е по-добре да се отървете от плътни тъкани, декоративни възглавници, килими и одеяла. Смята се, че тъмните тъкани привличат топлина и е по-добре да купувате чаршафи, изработени от леки и органични материали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама