4 интериорни тенденции за лято 2022


4 интериорни тенденции за лято 2022
Снимка: iStock/Guliver

Светът се променя и ние се променяме с него. С идването на новия сезон се чувстваме вдъхновени да преустроим дома си, дори само „козметично”. Затова днес ще ви представим най-актуалните тенденции в интериорния дизайн за лято 2022, които ще накарат вашия дом да изглежда различен без големи промени.

1. Декорации с характер

По-малко не означава непременно минимализъм. Например, една стая може да има много малко мебели и дизайнерски елементи и все пак да бъде смела, дори екстравагантна. Затова ви съветваме да оставите качеството да промени количеството. Добавете изявление към дома си, като драматична лампа, голям килим, стилна керамика или съвременно произведение на изкуството с живи цветове или смели форми. Такава декорация променя пространството без големи структурни промени.

2. Естествени материи

През последните сезони интериорният дизайн набляга на естествените цветове и материали. Тенденциите за лятото предполагат използването на възможно най-много органични материали, които позволяват добавянето на повече текстури и слоеве към стаята по закален начин. Кухненски плот от гранит, табуретка от ратан, масичка от камък са само част от идеите.

3. Еклектични обекти

Друга актуална тенденция е да добавите малко култура и история към вашия интериор, а защо не и българска? Занаятчийски гоблен, местна керамика или помощна маса от дърворезба ще затегнат връзката между вашия дом и света около вас.

4. Вътрешни открити пространства

Размиването на границите между вътрешните и външните пространства е истински хит! Създайте усещане за сплотеност и съчетайте интериора на къщата с екстериора. Използвайте по-леки мебели, добавете някой и друг елемент от „градинското обзавеждане”, пресадете цветята си в красиви саксии и кашпи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама