Полезни идеи и съвети за малка кухня


Полезни идеи и съвети за малка кухня
Снимка: iStock

Не всеки дом разполага с просторна и широка кухня, в която кулинарите да се вихрят свободно. Малките кухни обаче са също толкова уютни и предразполагащи към кулинарни приключения. 

Ключът за идеалната малка кухня е практичност, затова декорът и обзавеждането й се свеждат именно до този критерии.

Да бъде светлина 

Използвайте този оптически трик, за да направите кухнята визуално по-просторна. Дръжте завесите дръпнати и се стремете да пускате възможно повече светлина в стаята.

Цветът е всичко 

Важно е какъв цвят ще изберете, защото той може да направи кухнята още по-малка или обратното - по-широка. Ако търсите дръзки комбинации, изберете си само един по-ярък цвят, в който да бъдат кухненските шкафчета, но го съчетайте с неутрален декор и светли стени. Другият вариант е да изберете нещо цветно за фон, а мебелите да са в по-бледи багри.

Функционални мебели

С тях спестявате място. Направете рафтчета от вътрешната страна на вратичките на кухненските шкафове (както е при хладилника). Използвайте сгъваема маса с "падащ" плот, която да разгъвате само при нужда. Превърнете кухнеския барплот едновременно в кухненски остров, на който да режете зеленчуци, оборудван с чекмеджета и шкафове за съхранение на посуда.

По-малкото е повече

Не претрупвайте кухнята с декоративни елементи. Дръжте декора изчистен, за да ползвате пространството по предназначение. Ограничете се до 2-3 закачливи акцента. Порцеланов готвач-поставка за дървени бъркалки, ефектна купа за плодове и магнити по хладилника вършат отлична работа.

Бъдете открити 

Не е задължително всички рафтове и шкафчета да бъдат затворени за масивни вратички. Оставяйки някои от тях отворени или заменяйки дървото със стъклени витрини, внасяте разнообразие и създавате усещане за откритост и простор.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама