Гръцко Възраждане: Интериорният хит на 2022


Гръцко Възраждане: Интериорният хит на 2022
Снимка: istock

През 1978 г. Джани Версаче подари на света смели, елинистични дизайни, които станаха синоним на 70-те и 80-те години. О, как копнеем за дните на Студио 54! Но уви, докато се отправяме към третата година на пандемията, всички можем да се съгласим, че кошмарът, който наричаме „нова реалност“, започва да се чувства като преминаване през огнени обръчи. Ето защо в новия интериорен хит има страшно много смисъл!

КОГА И КАК ПРАВИЛНО ДА ПОЛИВАТЕ ЦВЕТЯТА СИ

Ретро естетиката е като истинско бягство към едни отдавна отминали времена. И така, как се казва този супер хитов тренд в декора през 2022? Pinterest нарича тенденцията „елинистично възраждане“. Тя съчетава най-доброто от гръцкото културно богатство, отразявайки силата, устойчивостта и индивидуалността на гръцките богове и богини. Разбира се, няма нужда да казваме колко луксозен и хедонистки изглежда този стил!

Елинистичното Възраждане отдава почит на древногръцките мотиви - от гипсови бюстове и коринтски корнизи до златни, сини, черни и бели палитри, изображения на Афродита и съдове от древни времена. Безвременен и класически, историческите корени на тази тенденция са наистина актуални тази година.

Както споменахме по-рано, елинистичното възраждане е свързано с превръщането на вашия дом в храм. Как се прави това? Като начало заложете на богатата и пищна украса и сложната архитектура. Това обаче не означава, че трябва да започнете да събаряте стени - малко фрезоване ще е напълно достатъчно.

Що се отнася до малките детайли, всички свещи и вази във формата на женски тела, които виждаме в социалните мрежи, ще са истински хит! Ако тези дизайни ви се струват малко претруфени, можете да внесете богове, богини и епични герои във вашите произведения на изкуството и декора. Изберете онези, чиито митологични сили най-добре въплъщават енергията, която бихте искали да внесете през следващата година.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама