Избор на ново обзавеждане за дома – разкажете тази история красиво


Избор на ново обзавеждане за дома – разкажете тази история красиво
Снимка: iStock/Guliver

Вълнуващият интериор е винаги на мода. И когато дойде време да изберем нови мебели за дома, е нужно да се водим по актуалните в момента тенденции, но освен тях, трябва да вземем под внимание и спецификите на всяко едно от помещенията в жилището.

Важно е да се отбележи, че всяка година излизат нови стилови направления при домашното обзавеждане, както и все по-впечатляващи трендове, на които смело да заложим - в следващите редове ще разберем повече по тази тема.

Какви са тенденциите при интериора за 2021/2022

Почти няма човек, който да не се интересува поне малко от модата при мебелите и измененията, които се очертават да настъпят, или дори вече са настъпили… Подобна информация помага изключително много по време на селекцията на ново обзавеждане за кухнята, за спалнята, за хола и изобщо за всяка една друга стая, налична в нашия дом.

За да сме „в крак“ с тенденциите и за да успеем да постигнем една наистина приказна атмосфера, е хубаво да знаем какви са тенденциите при интериора за 2021/2022. А ето ги и тях:

  • Простотата е с предимство. Изчистеният интериор, при който няма излишна помпозност и струпване на много мебели и вещи, ще бъде с приоритет тази година. Идеята е да се наблегне върху семплите, но стилни решения, както и на обзавеждането с елегантен дизайн.
  • Постмодерна обстановка у дома. В този случай е на почит ергономията на обзавеждането, която създава условия за един релаксиращ престой в която и да е от стаите. При този интериорен стил се забелязват ярки акценти и арт решения, които се изразяват с изчистените си форми и креативен дизайн;
  • Еко-дизайн, естествени материали и земни тонове. През последните години е много актуално да използваме мебели, които са изработени изцяло от природни материали, като някои от тях са направени и ръчно. Екологичният дизайн се очертава да се превърне в топ тренд на бъдещето, който е характерен още и със земните цветове и декорациите на тема растения и животни;
  • Смесица от различни стилове – еклектика. Това направление при жилищния интериор е изключително специфичен и не се побира в никаква рамка. Доближава се много до изкуството, защото предлага богата палитра от цветове, които са в динамична връзка, а присъствието на „представители“ от различните стилове при мебелите гарантира вълнуващата обстановка в стаята;
  • Класиката се завръща. Интериор, който напомня за покоите на знатни личности, е винаги актуален… Подобен прочит на жилищната обстановка е сигурен начин да се сдобием с дом, от който няма как да се отегчим. Мебелите са обемисти и „богати“, преобладават тези от масив. Добра идея е да включите и библиотека към обзавеждането;  
  • Повече пространство и въздух. Мининалистичният стил намира все по-голямо приложение в българския дом, защото носи духа на новото време и е много стилен. Преобладаващите цветове са светли и сходни, което носи усещане за светлина и свобода;
  • Дзен (Азиатски) интериор. Едно малко по-различно предложение, но отново много актуално в наши дни. Почитателите на различния подход със сигурност ще оценят варианта за обзавеждането на дома с мебели, които се доближават до Близкия Изток и Дзен културата. Тук всяко едно решение почива на неписани закони за благополучие, радост и щастие в любовта.

Изборът на нови мебели е интригуващо занимание, което има за цел да достави удоволствие за сетивата, да ни накара да е усмихнем широко на дома си и да го заобичаме още повече!

Как правилно да избираме мебели за дома

Освен да се придържаме към актуалните тенденции при интериора, е нужно да изберем обзавеждане, което е с подходящите размери, което е качествено, както и достатъчно стилно, че да се впише в критериите ни за естетика и комфорт. От TVNOVA съветват да заложите на решения, с които ще успеете да промените обстановката изначално, а на финал ще се радвате на дом, в който всичко е в точното съотношение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама