4 основни принципа в интериорния дизайн


4 основни принципа в интериорния дизайн
Снимка: istock/guliver

Интериорният дизайн е онази частица, която превръща всяко пространство в уютен дом. Тя е точно толкова важна, колкото и архитектурата, а често бива подценявана. Да обзаведете новото си местенце и да го превърнете в истински дом е едно от най-вълнуващите неща за всички новодомци. За човек, който не е професионалист в областта, това може да бъде сложна и изтощителна задача. Особено, когато нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Ето кои са 4-те основни принципа, на които залагат интериорните дизайнери по света, когато става въпрос за обзавеждане.

1. Мислете в перспектива

Красивият дом е резултат от щастливата връзка между архитектурата и интериорния дизайн. Но начинът, по който гледате на една стая, е това, което я превръща или в краен продукт, или в такъв, който търпи корекции. Второто е много по-практично, особено ако обзавеждате детска стая. Там, например, най-добрият цвят за стена е белия. Защо? Може да изглежда консервативно, но белият цвят много по-лесно се поддържа, променя, а и дава доста широко поле за изяви, що се отнася до декорации.

2. Слушайте интуицията си

Доверявайте се на интуицията си, когато избирате мебели, цветове и материи за новия си дом. Ако сте си представяли нещо, но в действителност не ви харесва толкова, просто го сменете. Доверете се на вътрешните си инстинкти, а те ще ви помогнат да създадете максимален уют и комфорт в дома ви.

3. Четете повече

Въпреки хилядите списания и сайтове, от които можете да черпите идеи за новия си дом, красиво подреденият такъв изисква внимание към детайлите и избора на мебели. За това, освен съвременните дизайни, хвърлете един поглед и на онези, създавани в средата на миналия век, например дизайните на небезизвестния Джон Дикинсън. Според него една стая е напълно завършена, когато вече няма какво да се извади от нея.

4. Търсете баланс

Цветовете са най-добрият начин да направите изявление. Но запомнете само едно - винаги добавяйте и неутрален цвят към интериора, който да балансира силата на останалите – бяло, бежово, сьомга. Това е много важно, особено ако използвате повече от един силен цвят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама