4 причини да затваряте вратата на спалнята преди сън


4 причини да затваряте вратата на спалнята преди сън
Снимка: iStock/Guliver

Независимо дали отворената врата ви дава шанс да чуете по-добре децата си, ако станат посред нощ, или пък ви носи разхлаждане в топлите летни вечери, това все пак не е най-добрият избор. Има няколко причини, поради които трябва да превърнете затварянето на вратата през нощта в навик.

1. Имате голям шанс за оцеляване при пожар

Според статистиката много хора разбират твърде късно, когато има пожар в дома им, защото са спали на отворена врата. Причината за това е, че когато човек е в покой, издиша въглероден диоксид, а той възпламенява пламъците още по-бързо. Затворената врата ще ви даде повече време за действие и да се спасите от огъня. Освен това, токсичният дим няма да се разпространи толкова лесно.

5 евтини трика за по-организиран дом

2. Блокира шума и осигурява по-здрав сън

Ако живеете в шумна среда и имате лек сън, вероятно ви е трудно да заспите. Повярвайте, затварянето на вратата е чудесен избор в такъв случай, дори и да не сте свикнали с този навик.

3. Увеличава времето за реакция в случай на обир

Затворената врата на спалнята дава възможност да действате, ако чуете, че някой е проникнал във вашия дом или се кани да го направи. Можете да заключите, да се обадите на полицията или на някой съсед.

4. Задържа положителна енергия вътре

Един от принципите на Фън Шуй относно спалните е да избягвате да спите с отворена врата. Това е така, защото цялата положителна енергия в стаята може да избяга. За сметка на това, затварянето ще предотврати отрицателното „чи” и ще ви даде усещане за сигурност и безопасност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама