5 домашни растения, които са доста опасни


5 домашни растения, които са доста опасни
Снимка: iStock/Guliver

Смята се, че в света съществуват над 450 000 растителни вида и някои от тях са се превърнали в предпочитан интериорен елемент, който добавя цвят и живот. Знаете ли обаче, че част от най-обичаните растения могат да дойдат с рискове за здравето, за които всъщност не сте наясно? Ето кои са растенията, които наистина могат да бъдат опасни, ако бъдат отглеждани у дома.

1. Бонсай дърво

Ако харесвате интересни дървета, може да се изкушите да вземете бонсай. Но преди да го направите, добре е да знаете какъв вид да търсите. Тъй като хвойновите бонсай дървета са от същия вид като планинската хвойна, те могат да причинят симптоми на алергия като запушване на носа и сълзене на очите.

7 РАСТЕНИЯ, КОИТО СА ЛЕСНИ ЗА ГЛЕДАНЕ

2. Сукуленти

Тези растения стават все по-популярни напоследък и има няколко причини защо - те са малки, евтини и лесни за отглеждане. Въпреки това, има огромен шанс те да бъдат заразени с тези заболявания, наречени „брашнена мана”.

3. Зокум

По нашите географски ширини известен като „зокум”, олеандърът е невинно изглеждащо растение с красиви цветя. Определено не се препоръчва да държите такъв в дома си, защото е доста отровен, а дори да е навън, избягвайте да го пипате.

4. Каладиум

Може да сте го срещали с имената слоново ухо, сърцето на Исус или ангелски крила. Независимо от името му, това растение не е подходящо за домашно отглеждане, тъй като излъчва токсини, вредни и за домашните любимци, и за хората.

5. Фикус Бенджамин

Фикусовото дърво е друго често срещано стайно растение, което може да причини няколко проблема, особено ако имате астма или сте алергични към латекс. Техните восъчни листа могат да събират много прах и тъй като в това растение има високи концентрации на латекс, това може да предизвика задух и суха кашлица.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама