5 начина да направим дома си по-дзен


5 начина да направим дома си по-дзен

Вие сте заети. Със сметки, крайни срокове и постоянно растящ списък със задачки, може да е трудно да поддържате дома си подреден. Но проучвания са показали, че затрупаното пространство е обвързано с по-високи нива на стрес и е нещо, което трябва да избягвате.

За да направите деня си по-спокоен, имаме решение - станете минималист. Не само този стил е вечен, но също така обръща специално внимание на заобикалящата ви среда. Затова поемете дълбоко въздух и вижте тези идеи, които ще внесат простота и дзен усещане в дома ви.

1. Оставете пространството да говори за себе си

Има толкова много начини да декорирате дома си, но преди да започнете да подреждате рафтовете, първо отделете време да разберете и оцените пространството. Може да откриете, че много от вашите физически вещи не пасват добре на жилището ви. Работете с това, което имате (и не срещу него), за да създадете хармоничен дом.

2. Заложете на неутрална и мека цветова палитра

Когато декорирате минималистичен интериор, важно е да създадете изчистена база. Белите стени могат да отворят пространството и да създадат усещането за въздушност, докато мебелите в меки, естествени цветове като бежово, жълтокафяво и зелено успокояват.

3. Внимавайте с пропорциите

Ако не се чувствате добре в някоя от вашите минималистични стаи, може би трябва да се съсредочите върху пропорциите на вашите мебели. Масите, диванът или леглото, които са прекалено високи, могат значително да нарушат визуалния поток в една стая. Дизайнерският трик е да купите ниски мебели, за да създадете уютна и семпла визия.

4. Отървете се от повечето огледала

Според древното изкуство фенг шуй огледалата отразяват енергията, което може да ви накара да се чувствате неспокойни. Дори има изследвания, които са показали, че огледалата може да предизвикат стрес и безпокойство. Макар че обичаме факта, че огледалото може оптически да увеличи пространството, е най-добре да го махнете от спалнята, хола и кухнята. Може да го поставите на вътрешната страна на гардероба или в банята.

5. Заложете на натурални материали

Докато при минимализма е водещо правилото, че "по-малко е по-добре", има опасност вашият интериор да изглежда студен и стерилен. Затова прибавете в дома си мебели от естествени материали като дърво, мрамор, кожа, глина и корк. Уникалността на натуралните материали добавя характер и топлина в помещението.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама