5 причини да използвате оцет при пране


5 причини да използвате оцет при пране
Снимка: iStock

нето е скучна работа. Затова не е изненада, че всяка домакиня търси нови методи за оптимизиране на това занимание. За щастие решението е толкова близо, колкото и пералнята ви. Уверяваме ви, че след като разберете как да използвате оцет в прането си, със сигурност ще държите едно шише до пералната машина.

1.За премахване на петна от червено вино

Загрейте две чаши бял оцет и опънете тъканта с петното надолу върху някаква празна купа. Бавно изсипете половината оцет през тъканта и го оставете да започне да издърпва петното навън. Изплакнете дрехата на студена вода, а след това накиснете зацапаното място в останалата част от оцета за 20 минути.

2. За омекотяване на дънки

Меко, почти кадифено усещане може да постигнете, като изперете чифт дънки в студен цикъл с 2 чаши оцет. Спрете машината преди цикъла на изплакване, за да оставите дънките да киснат за 20 минути, и след това продължете.

3. За махане на залепнала дъвка

Първо „шокирайте” дрехата със залепнала дъвка с кубче лед, а след това я изстържете от плата с ръба на лъжица. След това накиснете мястото в горещ оцет за 30 минути, като търкате внимателно със стара четка за зъби на всеки 5 минути, за да отстраните остатъците. И накрая изперете в пералня.

4. Вместо омекотител на чаршафи

Оцетът омекотява влакната на дрехите и премахва остатъците от използването на твърде много препарат. Всичко, което трябва да направите, е да излеете една чаша оцет в цикъла на изплакване.

5. Премахва миризмата на мухъл

Използването на оцет в прането ви е отлично решение, тъй като перилният ви препарат не убива спорите на мухъл. За щастие, оцетът го прави.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама