5 тенденции при баните, които ще са хит през 2020


5 тенденции при баните, които ще са хит през 2020
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем, че ремонтите у дома започват от пространствата, които се използват най-често. За съжаление, мнозина възприемат банята като функционално място, което е лишено от характер. Това лесно може да се промени, ако следвате някои от водещите тенденции, които ще вдъхнат съвсем ново усещане на вашата баня.

Неутрална и естествена визия

Всички обичаме добрата класическа баня и смятаме, че винаги ще е актуално да имаме нещо, което ще се задържи през годините. За да се чувстваме в крак с модата, трябва да използваме монохроматичен елемент в цялото пространство. Например, светло дърво или еднакви плочки както на пода, така и по стените. Или пък стъклени прегради и мебели в неутрални цветове.

Произведения на изкуството

2020 година е свързана със заявяването на художествено мнение, било то и в банята. Една красива картина ще осигури на малкото пространство чудесна фокусна точка.

Мрамор в бяло и сиво

Мраморът продължава да бъде водещ материал както при кухните, така и при баните и през 2020 година. Вариантът в бяло и сиво е неподвластен на времето, а създава и усещане за лукс. Кварцовите и порцеланови плочки, които наподобяват естествен мрамор, са издръжливи и доста по-достъпни.

„Гол“ бетон

Колкото и да е странно на пръв поглед, през новата година ще видим използването на бетон в мивки, плотове, подове и стени. Наистина е истинско предизвикателство да си представим подобен груб материал, смесен с други, далеч по-фини елементи. Макар да изглежда студен и неприветлив, бетонът създава впечатляваща утилитарна среда с дървесина, стомана, порцелан и смола.

Черни повърхности

Една от водещите тенденции повелява банята ви да бъде истинско олицетворение на СПА център. Всички елементи са свързани със смели, тъмни и сложни дизайни, които предизвикват истинско луксозно преживяване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама