6 интересни приложения на омекотителя за дрехи


6 интересни приложения на омекотителя за дрехи
Снимка: iStock/Guliver

Почти всяка домакиня използва омекотител за дрехи. Всеизвестен факт е, че този продукт прави дрехите по-меки, ароматизира ги и улеснява гладенето им. Но освен за това може да го използвате и за още куп неща. Оказва, че омекотителят за дрехи е мултифункционален продукт, а ние дори не предполагаме за това. 

Ето за какво още може да го използвате.

1. За почистване на килимите

Може да добавите една капачка омекотител към водата, с която ще почистите килима. Използвайте чиста четка. След като килимът изсъхне, ще забележите не само че е по-чист, но и че е станал по-мек. Друг бонус е приятният аромат.

2. За почистване на дивана

В този случай омекотителят се използва, както при почистване на килимите. Ако почистите дивана с него, тогава ще бъде много по-лесно събирането на космите от домашни любимци от него.

3. За ароматизиране на тоалетната

Добавете капачка от омекотителя към казанчето в тоалетната. Така всеки път, когато го използвате, водата ще има приятен аромат.

4. За почистване на хромирани повърхности

При почистване на хромирани повърхности просто добавете малко омекотител към водата и след това избършете плочките, крановете и останалите повърхности. 
Освен че ще ги почистите до блясък, ще извлечете още едно предимство - ще неутрализирате статичното електричество и ще забравите за дълго време за праха по повърхностите у дома.

5. За почистване на прозорците

В този случай разредете омекотителя с вода в съотношение 1:4. След това избършете прозореца или огледалото с получения разтвор. Полирайте с чиста и суха кърпа.

6. За освежаване на въздуха

Добавете малко омекотител към бутилка с пулверизатор, разклатете я добре, за да смесите съставките. Впръскайте в помещението, в което искате да се отървете от неприятната миризма.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама