6 проблема с малките апартаменти и начини за отстраняването им (ВИДЕО)


6 проблема с малките апартаменти и начини за отстраняването им (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Малките апартаменти винаги са свързани с липса на пространство. Блъскаме си главите, опитвайки се да разберем как да спестим ценни сантиметри, но въпреки това да имаме всичко, което искаме. Като цяло се отърваваме от някои неща, тъй като смятаме, че няма достатъчно място или не са подходящи за малък апартамент.

Представяме ви някои идеи, които ще ви помогнат да спестите малко място в малък апартамент, без да изхвърляте вещите си.

Проблем 1: Тъмните цветове са забранени

Често се препоръчва да не се използват тъмни тонове при декорирането на малък апартамент. Светлите цветове отразяват светлината и визуално разширяват пространството. Затова вярваме, че тъмните цветове правят нашия малък апартамент да изглежда още по-малък. Но дали е вярно?

Решение: Тъмни повърхности

Всъщност тъмна стена, част от стена или голяма мебел може да направи стаята да изглежда по-просторна. Всичко, което трябва да направите, е да изберете правилния тон и никога да не боядисвате всички стени в тъмен цвят. Имайте предвид правилото 60-30-10: 60% светъл цвят; 30% допълнителен цвят (ярък или тъмен); 10% други дребни детайли. Нещо повече, тъмният цвят винаги трябва да е матов, когато става въпрос за малки стаи.

Вижте още: 7 хитри начина да направите дома си по-луксозен, без да харчите

Проблем 2: Няма стайни растения

В малките апартаменти се опитваме да използваме всеки сантиметър от пространството, включително первазите, и това не оставя място за саксии.

Решение: Вертикална градина

Можете да създадете монтирана на стената зелена зона, така че цветята да не заемат твърде много място.

Проблем 3: Нещата са навсякъде

Скринът на входа е пълна бъркотия, тъй като винаги е пълен с различни неща като сметки, зарядни за телефони и няколко връзки ключове. Но какво ще стане, ако изобщо нямате скрин? Тогава вероятно оставяте всички тези неща да лежат наоколо.

Решение: Висящи кошници в коридора

Тези малки органайзери ще ви помогнат да съхранявате всичките си неща на едно място.

Вижте още: Топ 5: Най-емблематичните тапети на всички времена (СНИМКИ)

Проблем 4: Няма място за гладене на дрехи

Винаги трябва да сгъвате и отваряте дъска за гладене и това е наистина неудобно, така че предпочитате да гладите дрехите поне на равна повърхност.

Решение: Конструкция със скрита дъска за гладене

Страхотно решение е гардероб със скрита дъска за гладене, рафтове и куки за закачалки.

Проблем 5: Няма място за съхранение на спално бельо

Ето още един проблем, с който се сблъскват хората, живеещи в малък апартамент - няма място за съхранение на спално бельо, кърпи, дрехи извън сезона и спортно оборудване (например ски костюми и др.).

Решение 1: Каси\кошници

Ако леглото няма допълнително място за съхранение, можете да използвате прости и полезни подвижни каси, които можете да закупите или дори да конструирате сами и да поставите под леглото, дивана или гардероба си.

Решение 2: Повдигнат под със скрито място за съхранение

За да изглежда стаята ви празна и просторна, поставете повдигната платформа, която може да скрие няколко чекмеджета и скрити отделения за съхранение. Можете дори да имате плъзгащо се легло отдолу и след това да превърнете горната част в домашен офис.

Проблем 6: Няма място за дрехи

Най-честият въпрос, когато става въпрос за малък апартамент, е "Къде да сложа всичките си дрехи и обувки?" Гардеробът не е най-добрият избор, тъй като заема твърде много място и не е лесно бързо да вземете това, от което се нуждаете.

Решение 1: Гардеробна

Дори и в най-малките апартаменти има достатъчно място за поставяне на гардеробна. Не заема повече място от обикновен гардероб, но е много по-полезен и удобен: можете да го снабдите с релси за закачалки, рафтове, елементи за обувки, кошници и т.н. Можете също да инсталирате плъзгащи се врати и да окачите огледало върху тях.

Решение 2: Стелажи тип мецанин над вратата

Още едно решение, което ви позволява да използвате възможно най-много пространство: поставете шкафове от двете страни на вратата и добавете стелаж тип мецанин точно над вратата.

Решение 3: Отворени системи за съхранение

Използвайте отворени системи за съхранение, които могат да бъдат скрити зад завеси. Препоръчително е да изберете лека гладка тъкан.

Решение 4: Плъзгащи се модули за малки кухни

Стенното устройство за съхранение всъщност може да е пълно с изненади. Това е перфектен начин да се възползвате от празните пространства: вертикалните изтеглящи се чекмеджета са идеални за организиране и съхранение на малки предмети.

Вижте още идеи в долното видео:

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама