7 неща, които да изхвърлите от дома си. Носят много лош късмет!


7 неща, които да изхвърлите от дома си. Носят много лош късмет!
Снимка: iStock

Всеки народ си има своите културни традиции и суеверия. Според тях, а и според източната философия фън шуй, това, което държите в дома си, може да окаже влияние на щастието и късмета ви. Някои предмети се смятат, че носят лош късмет и влияят на вас и близките ви. Ето какво не трябва да държите:

Счупени или развалени часовници

Според източната философия, не трябва да държите счупени или повредени часовници у дома. Ако искате може да ги оправите и настроите, за да работят в крак с времето. В противен случай те могат да предизвикат вътрешна бъркотия в живота ви и нищо да не е на мястото си. Отчитането на времето винаги трябва да бъде точно. Според някои суеверия те дори са носители на смъртта.

Кактуси

Имаме лоша новина за любителите на бодливите растения. Смята се, че кактусът носи нещастие и лош късмет. Те могат да доведат до напрежение и влошаване на взаимоотношения.

Неоправено легло

Когато ставате сутрин, винаги оправяйте леглото си. Неоправеното легло носи лош късмет и води до раздразнителност и неуспех през деня. Дори да не вярвате в това, много по-добре е да си оправите стаята, преди да излезете. Така, когато се приберете вечер ще ви бъде приятно, че е оправено и чисто.

НЕ СЛАГАЙТЕ ОГЛЕДАЛА НА ТЕЗИ МЕСТА В ДОМА СИ, НА БЕЗПАРИЧИЕ Е

Люлеещ се стол

Той може да бъде антика, която да запазите от баба ви и дядо ви. Да, със сигурност носи някакъв сантимент. Според ирландските легенди обаче, ако имате люлеещ се стол, то това може да бъде врата за зли духове, които да влязат в дома ви.

Отворен чадър

Не използвайте неща, чието предназначение е да ги използвате навън. Чадърът е едно то тях. Ако го отворите у дома, това ще донесе лош късмет на вас и семейството си. Старайте се винаги да влизате в дома си със затворен чадър.

Остарял календар

Символиката е същата като при часовниците. За да имате късмет, то е добре да не оставяте стари календари. Трябва всичко да върви в крак с времето и да имате ентусиазъм за бъдещето. Това няма как да стане, ако мислите постоянно за миналото и се връщате към него.

5 ПРИЗНАКА, ЧЕ ВЪРХУ ВАС ИМА ТЕЖКО СЕМЕЙНО ПРОКЛЯТИЕ

Мъртви или гнили растения

Ако искате да имате просперитет и щастие в дома си, то махнете гнилите и мъртви растения. Вместо тях, внесете буйни и зелени, които да носят настроение и да привличат само хубави неща в живота на вас и близките ви. Мъртвите растения не са ви нужни, не само поради суеверието, а и защото просто не са приятни за гледане и заемат само място – те не могат отново да се съживят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама