Добавете тези 3 неща в почвата и ще берете домати с кофи


Добавете тези 3 неща в почвата и ще берете домати с кофи
Снимка: iStock

Всеки градинар иска да има богата и вкусна реколта. Редовното поливане обаче не е достатъчно, понякога трябва да помогнем на растенията, за да раждат повече. Ако желаете да си хапвате вкусни домашно отгледани домати, ви препоръчваме да добавите някое от тези три неща в почвата, където са засадени. 

1. Английска сол

Английската сол, известна още като магнезиев сулфат, е минерал, който лесно се абсорбира от доматите. Той играе ключова роля за подобряване на цялостното здраве на растенията и увеличаване на производството.

Как да използвате:

Разтворете 1 супена лъжица английска сол в 4 литра вода. С тази смес поливайте доматените растения веднъж месечно по време на вегетационния период.

Вижте още: 4 добри причини да засадите невен в зеленчуковата си градина

2. Утайка от кафе

Не позволявайте утайката от кафе да отиде на вятъра! Богата на основни хранителни вещества като азот, калий и фосфор, тя допринася за подобряване на структурата на почвата и дренажа.

Как да използвате:

Поръсете утайка от кафе върху почвата около вашите доматени растения. Правете го веднъж седмично.

3. Черупки от яйца

Превърнете яйчените черупки в натурална тор за вашите доматени растения. Те са отличен източник на калций, жизненоважен хранителен елемент, който играе ключова роля в предотвратяването на гниене.

Вижте още: Как да използвате ориз за богата реколта от тиквички

Как да използвате:

Просто натрошете изсушените яйчени черупки и ги поръсете около основата на вашите доматени растения или ги смесете с почвата. Те постепенно ще освобождават калций, осигурявайки бавно и стабилно снабдяване с този основен минерал.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама