Как да използвате ориз за богата реколта от тиквички


Как да използвате ориз за богата реколта от тиквички
Снимка: iStock

Въпреки че като цяло тиквичките са лесни за отглеждане, те изискват внимание и грижи, особено ако искате да се радвате на богата реколта. За да имате вкусни тиквички, е важно да използвате добри естествени торове. В този контекст, знаете ли, че оризът може да направи чудеса за вашите зеленчуци? Той осигурява основни хранителни вещества за тиквичките, за да растат, без да гният или да бъдат атакувани от вредители. 

Как можете да използвате ориза за торене? Вариантите са два. Можете директно да сложите оризови зърна в почвата или да ги превърнете в оризова вода, която да излеете в основата на вашите зеленчуци, за да ускорите растежа.

Вижте още: 8 невероятни употреби на оцета в градината

С оризови зърна

Просто вземете няколко супени лъжици оризови зърна, заровете ги в основата на тиквичката и след това полейте. След като влезе в контакт с водата, нишестето ще се просмуче, стимулирайки вашите тиквички или дори вашите стайни растения. Да, можете също да сложите ориз в саксиите си. Оризът също така действа и като дренаж. Не забравяйте обаче, че това е естествена тор с бавно действие. Следователно този метод трябва да се прилага най-много веднъж на два месеца.

С оризова вода

За да използвате ориза като естествена тор с бързо действие, заложете на оризова вода. Прилагайте този метод веднъж на всеки 2 или 3 седмици. Как да го направите? Смелете в кухненски робот три супени лъжици оризови зърна и две супени лъжици активен въглен. След това налейте един литър вода. Изсипете течността директно в основата на вашите тиквички. Разбира се, можете да пропуснете активния въглен и просто да сложите оризовите зърна в значително количество вода. 

Вижте още: Как да подрязвате домати, за да имате богата и хубава реколта

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама