Ето как да изберете цветовете за вашия дом според Фън Шуй


Ето как да изберете цветовете за вашия дом според Фън Шуй
Снимка: iStock/Guliver

Цветовете имат много важна роля в живота и всеки един си има своето значение и носи определено настроение и чувство. Ето защо според Фън Шуй изкуството, именно това по какъв начин сме боядисали стаите си, как сме оцветили дома си, може да окаже изключително влияние върху начина ни на живот и отношенията ни със семейството.

Ако искате да сте съпътствани от добро, здраве, щастие или богатство трябва внимателно да се фокусирате върху конкретните цветове в дома си, които ще ви помогнат да насочите положителната енергия. В следващите редове ще ви разкрием значението на всеки един цвят според Фън Шуй и как той може да въздейства на вас и на вашето семейство и да донесе хармония в дома ви.

Бяло – най-чистият цвят. Символ на духовност, невинност и вечност, бялото е чудесен избор за детската стая или за мястото в дома ви, което искате да запазите чисто и някак неопетнено, като кухнята. Неслучайно много хора залагат на този класически цвят, за да боядисат стените в дома си. Ако все пак искате стаите ви да са по-цветни, задължително сложете някакви бели елементи или предмети, като покривки, вази и други.

АКО НАМЕРИТЕ НЯКОИ ОТ ТЕЗИ ПРЕДМЕТИ ВКЪЩИ, ЗНАЧИ ИМАТЕ НАПРАВЕНА МАГИЯ

Червено – то е символ на любовта, истината и силата. Като цяло е хубаво да присъства в дома ви, но по-скоро като някакво допълнение, а не като цвят на стая. Много е подходящо за мястото, където работите. Така че, задължително трябва да имате червен елемент около работното ви място. Може също да сложите някакъв предмет или картина в този нюанс в спалнята си. Това ще ви действа успокояващо и донесе хармония и любов.

Синьо – това е идеалният цвят за онова кътче от дома ви, където си почивате и релаксирате. Дали това е спалнята или някоя друга стая, според Фън Шуй стените й трябва да са боядисани в цвета на небето. Тъй като този цвят има изключително успокояващо влияние и се свързва със спокойствие и комфорт.  

Розово – може да ви се струва прекалено момическо, дори бебешко, но според изкуството Фън Шуй значението на този цвят е съвсем различно. Особено когато се съчетае с червено или бяло, розовото може да се превърне в един могъщ символ на топлината и любовта. Без да се колебаете, изберете този цвят за основен в спалнята или друго място, където сте най-интимни с партньора си.  Освен всичко това, чаршафите в розов или червен цвят ще ви гарантират „огнени” интимни нощи.

Зелено – или още цвета на парите е идеален за вашата баня, например. Това е цвят, който е символ още на здравето, благополучието и живота, така че може да го прибавите към всяка една стая, в която се събира цялото семейство. Хубаво е интериорът в трапезарията трябва да е в зелени нюанси, защото това стимулира апетита и допринася за хармонията на масата. Според Фън Шуй зеленото излъчва много позитивна енергия и задължително трябва да присъства по един или друг начин във всеки дом.  

Черно – другият класически цвят, който е противоположен за чистото бяло е черното. Той не се използва много често във Фън Шуй принципите, защото се свързва по-скоро с негативизъм. Естествено, ако сте привързаник на класическото черно може да го включите в малки количества към интериора на дома ви.  Изберете го в комбинация с някой по-свеж цвят, който да носи положителен заряд, като розово, червено, бяло. Така лошата енергия ще бъде премахната. Избягвайте този цвят за спалнята – най-интимното място в дома, както и за банята, където трябва да преобладават светлите, чисти цветове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама