Ето как да се грижите правилно за керамичните тигани


Ето как да се грижите правилно за керамичните тигани
Снимка: iStock/Guliver

Керамичните тави и тигани са леки, добре изглеждащи и в тях рядко нещо може да залепне, благодарение на покритието, направено от пясъчен дериват. Но без подходяща поддръжка те могат да се деформират или да загубят покритието си твърде бързо. За да поддържате керамичните си тигани във форма, спазвайте тези прости съвети.

1. Не използвайте метални прибори

Не използвайте метални прибори, тъй като те могат да наранят външния слой на керамичните съдове. Вместо това гответе със силиконови или дървени шпатули.

2. Не гответе на сух тиган

Колкото и да са незалепващи, ако не използвате някаква мазнина, бързо ще съсипете любимия си тиган. Една чаена лъжица от каквато и да е мазнина ще свърши работа.

3. Намалете котлона

При готвене се придържайте към ниска или средна температура, за да запазите покритието непокътнато – високите градуси ще износят незалепващите свойства по-бързо. Нещо повече, покритието провежда и разпределя топлината толкова добре, че наистина няма нужда да използвате по-висока темпетарута.

4. Не ги мийте, докато са топли

Сблъсъкът на вода върху горещата повърхност може да причини изкривяване на тигана с течение на времето. И разбира се, най-добре е да миете на ръка този тип уреди.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама