Ето как сами да си направите омекотител за пране


Ето как сами да си направите омекотител за пране
Снимка: iStock

Истината е, че дрехите ви могат да бъдат меки и да изглеждат като нови и без да използвате препаратите, които се продават в магазина, а да си направите сами вкъщи напълно натурален омекотител, който е едновременно евтин и безвреден. Но как можете да омекотите дрехите си?

Един от най-лесните, евтини и безвредни начини е да добавите оцет към прането си.  Той не съдържа токсини, има антимикробни и антибактериални свойства и е много ефективен. Освен, че ще направи дрехите ви по-меки, той ще спомогне и за премахването на остатъците от сапун, при изплакването им и на статичното електричество. Това, което трябва да направите е да добавите около 50мл оцет в отделението за изплакване. Така, дрехите ви ще станат приятно меки.

4 неща, които трябва да чистите всеки ден

За да омекотите прането си, наред с оцета, можете да добавите и няколко капки етерично масло и сода за хляб. Разтворът, който трябва да направите, трябва да съдържа оцет и сода,  в съотношение 6:1. Имайте предвид, че содата ще се активира, под въздействие на киселината, затова бъдете много внимателни. След това добавете няколко капки етерично масло, по ваш избор, било то от лавандула, лимон, лайка или мента. Което и от тях да изберете, те ще придадат много приятно ухание на вашите дрехи. Содата, от своя страна действа като естествен омекотител и е идеална за изпирането на бельото ви. Достатъчна е само половин чаша от сместа, добавена, по време на изплакването.

Третият вариант да си направите сами омекотител за пране е, като смесите три части ябълков оцет, с шест части вода и две части балсам за коса. Получената смес трябва много добре да се разбърка, за да се смесят добре всички съставки. Когато пералнята достигне цикъла на изплакване, просто добавете половин чаша с така направения омекотител и прането ви ще стане меко и приятно на допир.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама