Ето какво се случва, ако използвате канела в градината си


Ето какво се случва, ако използвате канела в градината си
Снимка: iStock

Според опитните градинари все още не съществува по-ефективно средство за борба с мравките от познатата канела. Освен ароматна подправка за сладкиши, тя е и незаменим помощник в градинската работа! Ето какво ще се случи, ако я използвате за цветята си. 

1. Елиминира гъбичките

Достатъчно е да поръсите малко канела в градината си и гъбичките в почвата ще загинат. Това се дължи на противогъбичните свойства на подправката, благодарение на които се стопира развитието на гъбичките.

2. Предпазва разсада от болести

Опитните градинари ще знаят, че отглеждането на разсад не е лесно. За щастие канелата е от полза и в този случай. Сложи малко канела в саксията и ще се изумиш от резултата Както споменахме, тя има противогъбични свойства. Благодарение на тях разсадът ще продължи да се развива и болестите няма да го засегнат.

Как да отгледате красиви маргаритки

3. Насърчава по-бързото вкореняване на розите

Преди да засадите розите ги потопете в разтвор от канела и вода. Подправката ще насърчи растежа им и благодарение на нея те ще се вкоренят по-бързо.

4. Предпазва от комари

Поръсете малко канела в градината ви и ще забележите, че комарите няма да ви безпокоят, докато сте навън. Те, както и останалите насекоми, не понасят аромата на подправката.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама