Ето защо никога НЕ трябва да слагате гореща храна в блендер


Ето защо никога НЕ трябва да слагате гореща храна в блендер
Снимка: iStock/Guliver

Уредите на плота улесянват живота на всяка домакиня, поемайки досадните домакински задачи. Блендерът е един от онези кухненски инструменти, които наистина си струват парите - мели ядки, пюрира храни, прави смути и дори натрошава лед за секунди.

Блендерът е изобретен през 1922 от Стивън Поплавски и първоначално е създаден за приготвяне на газирани напитки. След това Фред Уоринг инвестира сериозно в подобряването на този малък уред, надявайки се да "революционизира американските напитки".

Вижте още: Хитрите домакини сгъват чаршаф с ластик ето така (ВИДЕО)

Днес вече има всякакви видове електрически блендери, от които да избирате, за да изпълните кулинарните си задачи по-бързо и по-добре.

Ако правите гореща супа или приготвяте ароматен доматен сос обаче, не трябва да го правите в традиционния си блендер. Поставянето на горещи течности в този уред може да бъде потенциална опасност за кухнята, което понякога води до експлодиращи капаци, изгаряния от пара и огромна бъркотия в цялата кухня. Да не говорим, че честото пасиране на горещи течности може да повреди и износи остриетата.

Ако нямате време да чакате храната ви да изстине, ръчният пасатор може да бъде чудесен вариант за пасиране на горещи храни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама