Груби грешки при приготвянето на домашна пица


Груби грешки при приготвянето на домашна пица
Снимка: iStock

Пицата има не само дълга история, но и собствени стандарти за приготвяне. Ако не сте професионален пицар, но пък със същия ентусиазъм запретвате ръкави, за да приготвите тестеното изкушение у дома, вероятно допускате някои грешки. Ето кои са най-грубите от тях. 

Печене на ниска температура

Пицата не се пече никога на ниска температура. Задължително е да се сложи в предварително загрята фурна. Печете на 200 градуса.

Използване на точилка за разточване на тестото

Ако искате да приготвите истинска италианска пица, не използвайте точилка. Натискът на тестото с нея води до елиминиране на въздушните мехурчета, образувани вътре в него.

Тестото за пицата се разтяга единствено с ръце. Не е необходимо да го усуквате или да го удряте в плота.

Достатъчно е да разтегнете пицата върху работната повърхност до размера на тавата за печене и до желаната дебелина.

Прекалено дълго месене на тестото

Тестото за пица не трябва да се меси прекалено дълго. Ако то се свие веднага след като го поставите в тавата, тога означава, че прекалено дълго работите с него. В този случай тестото трябва да се остави да почине за няколко минути.

Неспазване на последователността при плънката

Обикновено, когато приготвяме пица у дома, не обръщаме внимание на реда, в който поставяме кашкавала, гъбите и шунката. Най-отдолу се поставят гъбите и шунката. Кашкавалът, сиренето и моцарелата винаги се поставят последни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама