Как да приготвяте най-вкусните пици (ВИДЕО)


Как да приготвяте най-вкусните пици (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Обичате ли да ядете пица? Искате ли да се научите как да я приготвяте като професионален пицар в домашни условия? Нашите съвети ще са ви от полза.

Започнете с тестото, тъй като то е основата на всяка вкусна пица. Имате нужда от: 500 гр брашно, 1/2 - 1 чаша вода, щипка сол и щипка захар. Сложете в купа всички сухи съставки, след което постепенно прибавете водата, която трябва да е леко топла. Омесете тестото с ръце и го оформете на топка. Покрийте го и го оставете да втаса на стайна температура, докато удвои размера си. След това го прехвърлете върху набрашнена повърхност, отново го премесете и го оформете в кръгла форма. Не използвайте точилка и не добавяйте прекалено много брашно, когато оформяте, или коричката ви за пица ще стане твърда. Оставете да си почине малко, преди да сложите отгоре сос и желаните топинги (ТУК можете да прочетете повече за най-добрите съставки). Съветваме ви да не използвате твърде мокри съставки, тъй като има опасност пицата ви да стане прекалено влажна.

Изключително важно е как ще изпечете пицата си, за да постигнете желания резултат. На помощ идва немската компания Teka - MaestroPizza е фурната, която ще ви превърне в легендарен майстор на пици.

Защо тази фурна е толкова специална?

Температурата

За да приготвите епична пица, първият основен елемент е високата температура. Този продукт е единствената домашна фурна, която достига 340°C, което гарантира перфектно изпичане.

Професионални аксесоари

MaestroPizza няма за какво да завижда на пещите на дърва, тъй като Teka доставя фурната с някои професионални аксесоари:

Първият е специална каменна плоча, която, абсорбирайки влагата от тестото, позволява да се постигне хрупкав резултат с перфектно изпичане. В същото време съставките остават сочни и запазват целия си вкус.

Вторият професионален помощник е иноксова лопатка, която е изключително удобна за завъртане на пицата и позволява да влезете в ролята на истински майстор на пици.


Бързина

Друга силна страна на това нововъведение без съмнение е неговата скорост. В сравнение дори с най-добрите продукти на пазара MaestroPizza се откроява, като предлага изпичане само за 3 минути или иначе казано, може да приготвите 10 пици за едва 30 минути. За първи път е възможно да се направите домашна пица за цялото семейство и то по най -бързия и лесен начин!

Ексклузивен кулинарен курс, който ще ви превърне в превъзходен майстор на пици

За да разполагате с всички инструменти, необходими да станете експерт в областта, Teka предлага пълен курс, включващ видеоклипове със съвети как да приготвите най-добрите пици. Главните герои на тези видеоклипове са известните неаполитански готвачи Fratelli Figurato, чиято едноименна пицария в Мадрид през 2021 г. е призната за втора поредна година за най-добра пицария в Испания, както и включена в топ 3 на Европа. Признанието идва от европейския гид за най-добри пицарии и пици "50 Top Pizza". С тях, освен че ще научите някои трикове за приготвяне на перфектното тесто, ще видите и традиционни рецепти за всеки вкус.

Иновативни системи

Освен че е идеалната фурна за пици и световна иновация в това отношение, MaestroPizza е и многофункционална фурна от последно поколение, с която можете да готвите всякакви ястия. За тази цел тя разполага с:

Иновативна система SurroundTemp: равномерно разпространение на горещия въздух чрез допълнителен нагревател.

Двойна система за почистване: пиролитична функция за дълбоко почистване, която превръща замърсяването в пепел, и функция HydroClean за ежедневно почистване.

Ефективност

За да се гарантира ангажираността на Teka към околната среда, тази нова фурна разполага с най-висок енергиен клас, A +, което представлява икономия от 20% в сравнение с традиционна фурна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички