Хитрите домакини никога не хвърлят утайката от кафе, ето защо


Хитрите домакини никога не хвърлят утайката от кафе, ето защо
Снимка: Istock

Преди да прочетете тази статия си направете кафе, но в никакъв случаи не изхвърляйте утайката от него, защото в края на текста ще имате няколко супер хитри идеи как да я приложите в домакинството.

Вижте още: Ето как да отстраните хлорни петна от дрехите

1. Тор

Един от най-разпространените начини за повторно използване на утайката от кафе е като тор за растенията.

Рецептата е съвсем проста: сложете равни части утайка от кафе, черупки от яйца и бананови кори в блендер и след това добавете литър студена вода. Не забравяйте, че черупките на яйцата трябва да са чисти, сухи и предварително натрошени, докато станат на брашно.

Смесете всичко в блендер, докато стане гъст и плътен бульон. Оставете два-три дни на проветриво и сенчесто място. След това просто смесете тази течност с водата за напояване и наторете вашите растения.

2. Ексфолиант за кожа

Смесете утайката на кафето с крем или масло за тяло и след това нанесете върху кожата с нежни движения. После изплакнете и ще усетите разликата в кожата си.

3. Премахва неприятната миризма от ръцете

Никой не обича ръцете му да миришат на чесън, лук или риба, нали?

Просто нанесете малко от утайката от кафе върху ръката си и я разтрийте внимателно, като не забравяте да я прекарате между пръстите си и върху ноктите. След това изплакнете и сте готови.

Вижте още: Жесток трик, който премахва драскотини от дървени повърхности

4. Премахва неприятната миризма от електроуреди

Утайката от кафе може да бъде много полезна за премахване на миризми от домакинските уреди.

Когато хладилникът мирише лошо или сте правили пуканки в микровълновата, можете да използвате едно и също решение: тенджера с утайка от кафе. Поставете я в уреда и я оставете там за няколко дни без капак.

Същият съвет важи и за премахване на миризми от други места в къщата, като например гардероба. В този случай съветът е да поставите утайката от кафе в тънък чорап и да направите малко снопче, което да поставите в гардероба си.

5. Против бълхи

Необходима ви е една доза от утайка на кафе за козината на вашия домашен любимец веднага след банята. Внимателно разтрийте и изплакнете. Бълхите ще изчезнат и вашето коте или куче ще има мека, лъскава козина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама