Имате миялна машина? Трябва да знаете тези 4 трика


Имате миялна машина? Трябва да знаете тези 4 трика
Снимка: iStock

Съдомиялната машина може би е любимият уред във всяка кухня. Спестява ви много време и върши мръсната работа вместо вас. Буквално. Как да не ви харесва това? Но знаете ли наистина как да я използвате правилно? Ако имате миялна, тези 4 съвета ще са ви от голяма полза.

1. Започнете с чиста съдомиялна машина

Мръсна миялна означава мръсни чинии. На всеки няколко дни се уверявайте, че на дъното на машината няма остатъци. Можете да премахнете мрежата и филтъра от дъното и да ги изплакнете, лесно се връщат обратно. Добра идея е да поставите чаша, пълна с ябълков оцет, в горния рафт и да пуснете иначе празната съдомиялна на редовен цикъл на измиване. Това изчиства всякакви остатъци и отлагания, които може да са се натрупали при употреба.

Вижте още: Правете това, за да удължите живота на тези 7 предмета от бита

2. Заредете я правилно

Всяка съдомиялна има диаграма в ръководството, която показва как най-добре да заредите тази конкретна машина (и определено трябва да погледнете вашата), но има няколко правила, които са валидни за повечето:

- Чашите се слагат в горния рафт и винаги трябва да се поставят между зъбците, никога върху тях.

- Чиниите и купите трябва да са на долната поставка, а мръсната страна трябва да е обърната към пръскащата вода. Това означава, че вашите съдове невинаги сочат в една и съща посока.

- Тенджерите, тиганите и съдовете за печене трябва да се поставят под ъгъл надолу, така че пръскащата вода да може да достигне до вътрешността.

- Уверете се, че по-големите предмети като тигани и тави за печене са поставени отстрани на съдомиялната машина. По този начин те не блокират пръскащото рамо или препарата, идващ от вратата.

- Подредете приборите си така, че някои да са нагоре, а други надолу. По този начин приборите не се събират един в друг.

3. Омекотете водата си

Твърдата вода може да бъде наистина вредна за вашата съдомиялна. Не само може да остави трудни за почистване отлагания в машината, но също така може да направи почти невъзможно получаването на искрящо чисти съдове. Използвайте специален препарат за омекотяване.

4. Започнете с долния рафт

Винаги първо изваждайте нещата от долния рафт. Ако започнете с горния, купите и чашите могат да разлеят събраната вода върху нещата отдолу.

Вижте още: Тези 4 неща в дома ви ще направят много лошо впечатление на гостите ви

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама