7 изненадващи неща, които може да миете в съдомиялната


7 изненадващи неща, които може да миете в съдомиялната
Снимка: iStock/Guliver

Повечето хора използват съдомиялната си машина само за миене на кухненски съдове. Време е това да се промени, тъй като можете да поставяте доста различни неща вътре и да ги почиствате за нула време. Ето какво включва списъкът.

1. Гъби за чинии

Обикновените гъби за съдове могат лесно да се почистват в съдомиялната машина заедно с останалите ви мръсни чинии. Можете да ги поставите на горната стойка, така че да не се местят по време на програмата. Можете да добавите и всякакви други четки, стига да нямат дървени дръжки.

КАК ЛЕСНО И ЕФЕКТИВНО ДА СМЕНИМ ГОЛЕМИТЕ ЕЛЕКТРОУРЕДИ У ДОМА

2. Метли

Очевидно цялата метла няма да се побере в съдомиялната машина, но главата без проблем може да се постави там. Просто не забравяйте да сложите метлата с главата надолу, за да не се повредят космите. Не забравяйте, че този трик работи само за пластмасови влакна, а не за естествени.

3. Пластмасови играчки и лего

Детските играчки се замърсяват много бързо и най-лесният и бърз начин да ги измиете е да ги поставите в съдомиялната заедно с съдовете. Ако имате дребни играчки, като части от Лего или други конструктори, които може да се изгубят, поставете ги в мрежеста торбичка.

4. Джапанки

Всички пластмасови и гумени обувки, като кроксове и джапанки, могат да се поставят в съдомиялната машина за по-ефективно почистване. В техния случай те трябва да се перат без други предмети, тъй като не е много хигиенично.

5. Градински инструменти

Градинските инструменти и всички други инструменти, които използвате в дома си, могат да се поставят в съдомиялната машина. Има само едно важно правило: Те трябва да бъдат пластмасови и метални. Инструментите с дървени дръжки и изработени от стомана не са подходящи, тъй като машината ще причини повече вреда, отколкото полза. Уверете се, че ги миете сами без съдове или прибори.

6. Абажури

Вашите осветителни тела се замърсяват като всичко останало в къщата и ако са стъклени, можете лесно да ги почистите в съдомиялната машина.

7. Нокторезачки, пинцети и ножички

Предметите, които използвате за личната си грижа, стават много по-мръсни, отколкото предполагате, защото мъртвата кожа се залепва по тях. Вместо да ги търкате на ръка, можете да ги пуснете в съдомиялната машина заедно с мръсните чинии. Не забравяйте да ги поставите в отделението за прибори и когато цикълът на измиване приключи, те ще бъдат като нови.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама