Изхвърлете тези вещи от дома си до Нова година, за да ви върви


Изхвърлете тези вещи от дома си до Нова година, за да ви върви
Снимка: iStock

Ако се местим често, лесно хвърляме това, което не ни трябва. Но при задържане на едно място повече от година, сме склонни да трупаме и трупаме. Най-често това основно почистване се прави покрай празници или пък при настъпването на нов сезон. В следващите редове ще посочим кои неща да изхвърлите от дома си, за да привлечете късмет в дома си.

От кухнята е хубаво да махнете всичко, което не се използва и е непотребно. В това число готварски книги, напукани чаши, чинии и други. Те не само са опасни, защото при измиване може да се счупят, но също така правят и лошо впечатление на гостите. Отървете се от всички чаши, чинии и каквото друго не използвате. Едва ли са ви нужни всички, а можете просто да си отворите място. Също така, кърпите на петна и старите почистващи препарати не са ви необходими. Вторите дори могат да бъдат опасни за здравето ви.

От жилището като цяло можете да се отървете от свещи и различи декорации, които не сте използвали от дълго време. Те само събират прах. Същото се отнася за декоративните възглавнички и одеяла. Всяко нещо си е хубаво на своето време, но не всичко е вечно. Ако имате стари вестници и подобни, то също ги махнете. Ако пък са с колекционерска стойност, то им намерете място, където няма да събират прах и да пречат.

От спалнята махнете стари износени чаршафи, калъфки или възглавници, които са с пух и дунапрен. По-добре си направете услуга и си вземете нови ергономични. Махнете всички стари обувки, които не могат да се използват или пък да се реставрират. Същото се отнася и за старите чорапи и домашно облекло. Накратко казано – дрехи, които не сте носили в близката година, ги махнете.

От банята махнете старата козметика и кърпи. Самобръсначки, четки за коса  - всичко, което не сте използвали в близката една година или месеци. Стремете се на показ да са тези неща, които ви трябват ежедневно. Различните кремове, душ гелове и други можете да ги приберете на лесно за достигане място, но не и да стоят навън, където да заемат място. Едно шкафче с мивка би свършило чудесна работа за организирането на пространството.

От останалите шкафове махнете различни кабели, зарядни и други подобни, които дори не знаете за какво се използват. Махнете всички неизползвани части от електроуреди или пък инструменти, които са вече неизползваеми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама