Как да премахнем негативната енергия от дома


Как да премахнем негативната енергия от дома
Снимка: iStock/Guliver

Доказано е, че природата ни зарежда с положителна енергия. Всички имаме нужда от почивка от големия и шумен град, негативно настроени хора, стрес и др. За съжаление тя трае много по-кратко, поради което имаме нужда по-често да се зареждаме с положителна енергия, по какъвто и да е начин. Ето няколко техники, които ще ви помогнат да постигнете това:

1. Изхвърлете всичко ненужно 

Старите дрехи и ненужните предмети имат свойството да задържат много голяма част от отрицателната енергия. Също така премахнете вещи, които ви разстройват. Отървете се от всичко, от което вече нямате нужда и поддържайте дома си чист и подреден.

2. Медитирайте 

Медитирайте сутрин и вечер по 20 минути. Това ще ви помогне да се отпуснете. Тя обикновено оказва влияние и върху кожата, и върху косата ви. Също така зарежда и вас самите с много положителна енергия и ви помага да се отървете от стреса и напрежението.

3. Добавете растения към интериора 

Както вече споменахме по-горе, растенията са заредени с много положителна енергия и същевременно излъчват такава. Сложете растения в дома си, за да си осигурите позитивизъм всеки ден, а и биха паснали добре на всеки интериор.

4. Разместете мебелите 

Според фън шуй мебелите в дома се подреждат възможно най-отворено, за да е трудно за отрицателната енергия да се задържи.

5. Поръсете със сол 

Сложете готварска сол върху килима и изчакайте около 1 час, след това я премахнете. Тя може напълно да пречисти дома ви от негативната енергия, която се е насъбрала.

6. Слушайте подходяща музика

Няма човек, който да не обича музика. Пуснете си такава, която ви харесва, но за предпочитане е да изберете спокойна и бавна мелодия. Доста учени твърдят, че това ще пречисти както вас, така и дома ви и ще ви успокои.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама