Как правилно да обзаведем антрето


Как правилно да обзаведем антрето
Снимка: PIRO4D / Pixabay

Антрето, като визитна картичка на дома, често пъти се оказва доста трудно за ремонт. Противно на общоприетото мнение, то не е просто място, където да си свалим обувките и връхните дрехи, а специално пространство от дома.

Има прости, но наистина важни правила, как да обзаведем правилно антрето. Не си мислете, че е достатъчно да поставите закачалка и шкаф за обувки.

Може да използвате мазилка, облицовка, или тапети. Качествената облицовка и правилно подбраните цветове придават светъл и просторен вид на коридора.

За да изглежда по-голямо антрето, един от начините е да използвате много светли тонове. Те ще отворят оптически пространството и ще придадат допълнителна светлина.

Ако искате да придадете уют на помещението, може да използвате дървена ламперия, или плоскости, за да покриете стените. По-трудно е за поддържане, но изглежда наистина страхотно.

Свежата мазилка е друг вариант, как да преобразите дома си. Може да използвате каменна облицовка, или тапети, които имитират мазилка. Заложете на светли, перлени цветове и ще останете очаровани от резултата.

Тапетите също са вариант. Може да изберете едноцветни, фигурални, гланцирани, или обикновени. Тапетите с 3D принтове ще създадат усещане за дълбочина. Но не забравяйте, че тук обновявате антре и се отнасяйте с внимание към тематичните мотиви. Модерно предложение са тапетите от бамбук, а ние ви съветваме да не покривате всички стени. По-скоро една, за акцент.

Гардероби, дрешници, големи шкафове за обувки… Оставете ги за спалнята, или друго помещение в дома.

Без значение, дали говорим за голямо, или малко антре, две неща са особено важни – шкафът за обувки и портмантото. Може да монтирате закачалка за дрехи на стената, или да вземете портманто с малък гардероб. Вариант е също така и комбинация с шкаф за обувки.

Светлината е от най-голямо значение. Във всяка част от жилището тя е ключов фактор, който не бива да бъде пренебрегван. Обърнете внимание и на избора на осветителни тела за антрето. Дори и да имате източник на естествена светлина, ще се наложи да си осигурите и друго подходящо осветление.

Вариант са LED паната и луните. Може да изберете и вградени лунички под окачения таван. Прекрасно решение е вариант, при който може да контролирате степента на осветление.

Огледалата също са много важна част от обзавеждането и декорирането на антрето. Ако решите да използвате огледалата с цел разширяваше на пространството, по-добре използвайте стена, срещу която няма нищо. Не поставяйте огледалата едно срещу друго – това ще доведе до изкривяване на образите. А освен това е добре да ги съобразите с входа и изхода, за да не се окаже, че огледалото отразява неподходящ обект.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама