Кога тревата спира да расте, ако не я косите?


Кога тревата спира да расте, ако не я косите?
Снимка: iStock

Тревните площи се нуждаят от периодична поддръжка и това включва грижа за тревата от време на време. Но какво ще се случи, ако никога не я подрязвате? Ще продължи ли да расте? Време е да разберете отговорите!

И така, кога тревата спира да расте, ако не я косите?

Работата с тревите е, че те ще продължат да растат, докато не ги режете. След определен момент обаче растежът им ще се забави и те ще спрат да се развиват през есента или зимата, обикновено времето, когато температурата падне под 4-10°C. Липсата на слънчева светлина също играе решаваща роля за това.

Обърнете внимание, че това се променя в зависимост от климатичните условия, вида на тревата, която отглеждате, типа на почвата и излагането на слънчева светлина.

Вижте още: Листни въшки: Как да се отървете без химикали + превенция

Фактори, които влияят върху растежа на тревата

1. Слънчева светлина

Слънчевата светлина играе решаваща роля за развитието на тревата. Ако районът не получава много слънчева светлина, тревата може да расте бавно или изобщо да не расте.

2. Състояние на почвата

Ако в хранителната среда липсват основни хранителни вещества, растежът на тревата може да се забави. По същия начин, ако диапазонът на pH е твърде кисел или твърде алкален, това също може да повлияе на растежа.

3. Вид трева

Някои треви растат по-добре в по-топли райони, докато други са по-подходящи за по-студена среда. Смесването и съпоставянето им за региони, за които не са подходящи, може да повлияе отрицателно върху моделите им на растеж.

4. Практики за поддръжка

Преполиването, недостатъчното поливане или косенето също оказват влияние върху растежа на тревата. Ако не го наторите правилно - това също ще забави растежа му.

Вижте още: 8 невероятни употреби на оцета в градината

Съвети за косене на вашата трева

Разделете моравата на секции и косете в права линия. Не се обърквайте и не започвайте отвсякъде. Завършете част по част.

Не косете градината следобед. Добра идея би било да го направите рано сутрин.

Никога не режете повече от една трета от дължината на стръка на тревата - ако го направите повече от това, може да доведе до стрес на растението.

За власатка, блуграс, райграс – дръжте ги на дължина от 6 до 10 см. За Bermuda, Zoysia, St. Augustine поддържайте дължина от 2,5 до 7 см.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама